Litterära och språkliga perspektiv på spekulativ fiktion

Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-13051
Tillfället är inställt

Om utbildningen

The course deals with literary and linguistic perspectives on speculative fiction, a catch-all term for a number of genres that all have as a central feature some departure from the world as we perceive it, including, among other things, science fiction, fantasy, apocalyptic fiction, gothic fiction, horror literature. The course covers a wide range of topics, such as, for example, genre studies, speculative fiction as a literary dialogue, literature as social criticism, etc.

Behörigheter och urval

För tillträde till kursen krävs filosofie kandidatexamen.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Viktig tilläggsinformation inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: Om undervisning och examination på campuskurs inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

Important additional information for the 2020 autumn semester in
connection to the corona pandemic: If teaching and examination cannot be
conducted on campus, campus courses will be offered in an online format
instead.