Konfliktlösning: Konflikter i grupper och organisationer

Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-27513
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Om utbildningen

Kursen bygger vidare på den grund som lades i Konfliktlösning: Konfliktkunskap och Dialog förhandling och medling. Denna kurs har fokus på konflikter i grupper och organisationer, och behandlar det konfliktförebyggande arbetet, alltså organisationens förmåga att hantera konflikter i ett tidigt skede via konflikthanteringssystem, och det dynamiska samspelet mellan konflikter och utveckling i arbetsgrupper. Kursen erbjuder träning praktisk konflikthantering.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänd resultat på kursen Konfliktlösning: Dialog, förhandling och medling (XX5050) eller Konfliktlösning: Konfliktkunskap och dialog, förhandling och medling (KL0100).

Högskolepoäng, max 225 hp.