Examensarbete för magister i sociologi

Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-27552
Ansökan stängd

Om utbildningen

I denna kurs genomför du en undersökning och författar en uppsats. Du väljer själv ämne i samråd med en handledare som hjälper dig med frågor kring undersökningens upplägg och uppsatsskrivandet. Kursen har viss schemalagd undervisning kring mer generella frågor vid undersökningar och uppsatsarbeten. Efter kursen skall du ha lärt dig att självständigt avgränsa och utföra en forsknings- eller utredningsuppgift som har relevans för teoribildningen på området samt att författa och försvara en uppsats.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen med minst 60 hp i sociologi. Därtill krävs godkänt betyg på en kärnkurs (15 hp) i sociologi på avancerad nivå samt en kurs i metod (15 hp) på avancerad nivå eller motsvarande kunskaper. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3.

Högskolepoäng utan maxgräns.

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 285 hp