böcker

Djur i litteraturen: ekokritiska perspektiv

EN1312
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)

Detta är en utbildning med fokus på hållbarhet. Läraren har skapat kursen eller programmet med hänsyn till minst ett av våra 10 hållbarhetskriterier. För dig som studerar innebär hållbarhetsmärkningen en vägledning, kvalitetssäkring och garant för att kurser eller program verkligen innehåller ett tydligt hållbarhetsperspektiv.

Om utbildningen

Djur har mångfacetterade och ofta djupt motstridiga funktioner i mänskliga samhällen och detta gäller också litterära framställningar av förhållandet mellan människa och djur. Genomgripande politiska och kulturella förändringar inom och mellan olika kulturer har också en direkt inverkan på vilka roller som tillskrivs djur och hur djur representeras i fiktionen. Kursens syfte är att studera ett antal litterära verk från olika delar av den engelskspråkiga världen och analysera dem i relation till ekokritiska teoribildingar. Det teoretiska materialet synar centrala frågeställningar och motsättningar i människa-djur relationer inom och mellan olika kulturer..

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

The requirement for admission to the course is 60 credits in progression in an academic subject as well as English B/English 6 or the equivalent thereof.

Efter studierna

Vad händer sedan - plugga vidare, ta ut examen, söka jobb? Hur planerar du dina studier för att få drömjobbet?
Det finns många frågor, och en del svar hittar du här:

Så är det att plugga

Vi finns på Humanisten, Renströmsgatan 6