Djur i litteraturen: ekokritiska perspektiv

Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Eftermiddag
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-13013
Tillfället är inställt

Om utbildningen

Djur har mångfacetterade och ofta djupt motstridiga funktioner i mänskliga samhällen och detta gäller också litterära framställningar av förhållandet mellan människa och djur. Genomgripande politiska och kulturella förändringar inom och mellan olika kulturer har också en direkt inverkan på vilka roller som tillskrivs djur och hur djur representeras i fiktionen. Kursens syfte är att studera ett antal litterära verk från olika delar av den engelskspråkiga världen och analysera dem i relation till ekokritiska teoribildingar. Det teoretiska materialet synar centrala frågeställningar och motsättningar i människa-djur relationer inom och mellan olika kulturer..

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

The requirement for admission to the course is 60 credits in progression in an academic subject as well as English B/English 6 or the equivalent thereof.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Viktig tilläggsinformation inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: Om undervisning och examination på campuskurs inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

Important additional information for the 2020 autumn semester in
connection to the corona pandemic: If teaching and examination cannot be
conducted on campus, campus courses will be offered in an online format
instead.