Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Att bilderboksberätta 1

Kurs
FKGAB1
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15011
Ansökan stängd

Kort om kursen

Kursen vänder sig till dig som är verksam konstnär, illustratör, fotograf eller formgivare och som vill utveckla din förmåga att uttrycka dig i bilderboksformat. Syftet är att ge dig god förståelse för bilderboken som medium och konstform samt förmåga att genomföra egna bilderboksprojekt.

Om utbildningen

Kursen vänder sig till dig som är verksam konstnär, illustratör, fotograf eller formgivare och som vill utveckla din förmåga att uttrycka dig i bilderboksformat. Syftet är att ge dig god förståelse för bilderboken som medium och konstform samt förmåga att genomföra egna bilderboksprojekt. Du tränar på att förstå det som är utmärkande för bilderboken, det vill säga samspelet mellan text, bild och läsare i olika åldrar. Genom bild- och skrivövningar får du undersöka berättarperspektivet, med särskilt fokus på att skapa trovärdiga gestaltningar av barn. Under kursen redovisar du egna bilderboksberättelser och analyserar andra studenters projekt. Du studerar även bilderboken utifrån ett historiskt och samtida perspektiv.

Kursen är indelad i flera obligatoriska träffar som genomförs på distans via zoom. Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier och workshoppar. Övningar individuellt och i grupp i bilderbokens gestaltande delar sker individuellt mellan träffarna. Även kvällsföreläsningar förekommer. 

Anmälan

1.  Anmäl dig till kursen på www.antagning.se 

Anmälan är öppen 15 mars - 15 april 2021 


2. Skicka in ditt arbetsprov i SlideRoom: https://applyartsgu.slideroom.eu/#/Login
Period att skicka in arbetsprov: 15 mars - 22 april  

En ansökan är inte giltig utan ett korrekt inskickat arbetsprov. Läs mer om vad ditt arbetsprov ska innehålla nedan.

Läs mer om HDK-Valand – Högskolan för konst och design här. 

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Instruktioner för ansökan

Instruktioner till arbetsprovet 

1. CV 
Beskriv relevanta erfarenheter kopplade till kursens ämne Bild och berättande. Max 4000 tecken. 

2. Bilder - 8 bilder som representerar hur du jobbar visuellt. Du kan ladda upp foton eller digitalt skapade bildfiler som innehåller både text och bild. Bilderna behöver inte vara bilder eller illustrationer relaterade till kursens ämne, utan kan också vara bilder eller foton som representerar ett annat gestaltningsområde du är verksam inom. Till exempel bild av objekt, eller utställning du medverkat på. Välj bilder/foton som du själv känner är starka och som uttrycker det som representerar dig som konstnär/formgivare etc.  

Din ansökan måste vara anonym. Vänligen inkludera inte ditt namn eller några personuppgifter i din ansökan.

Urval

Urvalet baseras på arbetsprov.

Efter studierna