Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Att bilderboksberätta 1

Kurs
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15008
Ansökan stängd

Kort om kursen

Kursen vänder sig till dig som är verksam konstnär, illustratör, fotograf eller formgivare och som vill utveckla din förmåga att uttrycka dig i bilderboksformat. Syftet är att ge dig god förståelse för bilderboken som medium och konstform samt förmåga att genomföra egna bilderboksprojekt.

Om utbildningen

Kursen vänder sig till dig som är verksam konstnär, illustratör, fotograf eller formgivare och som vill utveckla din förmåga att uttrycka dig i bilderboksformat. Syftet är att ge dig god förståelse för bilderboken som medium och konstform samt förmåga att genomföra egna bilderboksprojekt. Du tränar på att förstå det som är utmärkande för bilderboken, det vill säga samspelet mellan text, bild och läsare i olika åldrar. Genom bild- och skrivövningar får du undersöka berättarperspektivet, med särskilt fokus på att skapa trovärdiga gestaltningar av barn. Under kursen redovisar du egna bilderboksberättelser och analyserar andra studenters projekt. Du studerar även bilderboken utifrån ett historiskt och samtida perspektiv.

Kursen är indelad i fyra obligatoriska fysiska träffar på HDK i Göteborg. Varje träff pågår i 2,5 dagar. Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier och workshoppar. Övningar individuellt och i grupp i bilderbokens gestaltande delar sker på distans. Även kvällsföreläsningar förekommer.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Alternativt urval

Efter studierna