Illustration fristående kurser IDPP
Foto: Cecilia Lundgren

Undervisning för hållbar utveckling i ett globalt perspektiv

PDG459
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-39200
Ansökan stängd

Detta är en utbildning med fokus på hållbarhet. Läraren har skapat kursen eller programmet med hänsyn till minst ett av våra 10 hållbarhetskriterier. För dig som studerar innebär hållbarhetsmärkningen en vägledning, kvalitetssäkring och garant för att kurser eller program verkligen innehåller ett tydligt hållbarhetsperspektiv.

Om utbildningen

Hur kan hållbar utveckling behandlas i pedagogiskt arbete så att elevernas medvetenhet om hållbarhetsfrågor ökar? Syftet med kursen är att öka din förmåga att reflektera över och lyfta fram hållbarhetsfrågor i din undervisning.

Innehållet organiseras i tre teman:

• Mänskliga aktiviteter och deras påverkan på samhälle och miljö
  • Social delaktighet och engagemangets politik
  • Värderingar i förhållande till livet på jorden i läroplaner och hos individer

Summer School for Sustainability (sommarkurs)

Den här kursen ingår i Göteborgs Universitets internationella satsning: Summer School for Sustainability. En sommarskola med en stor andel internationella studenter och tillhörande kringprogram – allt på engelska – som du som läser kursen förväntas delta i. Sommarskolan tar avstamp i Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen där du under fem lärorika och inspirerande sommarveckor får internationell erfarenhet utan att lämna Sverige.
Läs mer om Summer School for Sustainability.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet + Engelska 6

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)