Foto: Cecilia Lundgren

Undervisning för hållbar utveckling i ett globalt perspektiv

PDG459
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-29301

Om utbildningen

Hur kan hållbar utveckling behandlas i pedagogiskt arbete så att elevernas medvetenhet om hållbarhetsfrågor ökar? Syftet med kursen är att öka din förmåga att reflektera över och lyfta fram hållbarhetsfrågor i din undervisning.

Innehållet organiseras i tre teman:

• Mänskliga aktiviteter och deras påverkan på samhälle och miljö
  • Social delaktighet och engagemangets politik
  • Värderingar i förhållande till livet på jorden i läroplaner och hos individer

Summer School for Sustainability (sommarkurs)

Den här kursen ingår i GU’s Summer School for Sustainability som tar avstamp i Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen. Under en lärorik och inspirerande sommarmånad får du en internationell erfarenhet, utan att lämna Sverige. Du får möjlighet att läsa den här kursen som sträcker sig över fyra veckor och ges på engelska och delta i ett brett program med aktiviteter, allt med fokus på hållbar utveckling.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet + Engelska B. Eller: Engelska 6

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)