Foto: Natalie Greppi

Sök till master orgel med relaterade klaverinstrument

Information gäller antagning till konstnärligt masterprogram i musik, inriktning orgel med relaterade klaverinstrument.

Antagningsprov

(följande gällde för studiestart höstterminen 2020)

Antagningsprovet består av ett spelprov på orgel med 20 minuter musik vald av dig. Du kan visa färdigheter inom interpretation eller improvisation eller både och. Spelprov på orgel omfattar även ett obligatoriskt stycke: Johann Sebastian Bachs Nun komm der Heiden Heiland (BWV 659). Du förväntas själv skaffa noter. Vid proven har du även möjlighet att spela på ett till orgel relaterat klaverinstrument (cembalo, fortepiano, harmonium, klavikord, piano). Du har 10 minuter till ditt förfogande.

I samband med spelprov genomförs en kortare intervju där samtal förs kring vad du planerar att fokusera på i ditt självständiga arbete.

Antagningsproven hålls i Göteborg.

Om du har svårt att komma till Högskolan för scen och musik för antagningsprov ges möjlighet att söka med en videoinspelning kompletterat med ett skypesamtal. Materialet skickas via SlideRoom. Du kommer att få en fråga via e-post efter sista ansökningsdag om du kommer till proven eller vill skicka in en videoinspelning. Om du avser att genomföra proven på Högskolan för scen och musik kommer du även att få fråga om vilken orgel du vill genomföra spelprovet på.

Behörighet och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen i musik, eller motsvarande, samt musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov och är grund för urval.

Urval baseras på antagningsprov.