Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Metallgestaltning, fortsättningskurs

Kurspaket
SBMG2
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Bengtsfors
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-25106
Ansökan stängd

Kort om kurspaketet

Kursen riktar sig till dig som har förkunskaper på högskolenivå inom metall och konsthantverk, eller motsvarande arbetslivserfarenhet, och som vill utvecklas ytterligare inom området. Detta paket av fristående kurser följer andra terminen på kandidatprogrammet i metallgestaltning och innebär en termins heltidsstudier.

Om utbildningen

Kursen riktar sig till dig som har förkunskaper på högskolenivå inom metall och konsthantverk, eller motsvarande arbetslivserfarenhet, och som vill utvecklas ytterligare inom området. Detta paket av fristående kurser följer andra terminen på kandidatprogrammet i metallgestaltning och innebär en termins heltidsstudier.

Under terminen fördjupar du dina kunskaper i material och tekniker i metall och tillämpar dessa i ditt eget gestaltande arbete. Du undersöker olika tekniker utifrån uppgifter och teman som tar sin utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum. Du får stöd i att ytterligare utveckla arbetsmetoder och reflektera kring ditt arbete, och även i att kommunicera dina val av metoder både skriftligt och muntligt. Fördjupning inom visuell gestaltning och teori ingår också i kursen. Undervisning sker i form av föreläsningar och tillämpningsövningar med handledning, workshops och genomgångar.

Utbildningen är förlagd till HDK-Valand vid Steneby i Dals Långed. Antagning görs i mån av plats i våra verkstäder. Utbildningen är en del av den internationella miljön på HDK-Valand vid Steneby. Undervisningsspråket är engelska. Ansökan görs på engelska.

Anmälan

 1. Anmäl dig till kursen på www.antagning.se.

  Anmälan är öppen 15 september - 15 oktober 2020.  
 2. Skicka in ditt arbetsprov i SlideRoom: https://applyartsgu.slideroom.eu/#/Login

  Period att skicka in arbetsprov: 15 september - 22 oktober 2020.  


En ansökan är inte giltig utan ett korrekt inskickat arbetsprov.
Läs mer om vad ditt arbetsprov ska innehålla nedan.

Läs mer om HDK-Valand – Högskolan för konst och design här. 

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Metallgestaltning, introduktionskurs, 30 hp, eller motsvarande

Arbetsprov

Urvalet baseras på en portfolio som ska innehålla dessa delar:

 1. CV (max 2000 tecken)
 2. Personligt brev (Letter of intent) som beskriver varför du vill gå den här kursen och vilka förväntningar du har. Beskriv även vad/vilka som ger dig inspiration (max 3000 tecken)
 3. Presentera med hjälp av foton ett objekt i metall (stort eller litet, samtid eller dåtid) som gjort intryck på dig. Obs! Inget egentillverkat objekt. Berätta kortfattat i ord varför du valt detta. Värdera form, uttryck, sammanhang etc. 5-10 bilder och max 800 tecken.
 4. Arbetsprover bestående av skisser, teckningar, målningar eller krokier. 5-10 bilder.
 5. Bilder/foton på föremål som du gjort, helst i materialet metall, andra material går också bra att visa. Ange material, storlek och årtal för varje arbete. 5-10 bilder.

Läs mer om Arbetsprov

Urval

Urvalet baseras på arbetsprov.

Efter studierna

Så är det att plugga

Lokaler

HDK-Valands verksamhet vid Steneby har verkstäder för metall, möbeldesign och textil.

Vi uppmuntrar dig att tänka nytt, att arbeta med experimentella tekniker och material. I HDK-Valands alla verkstäder arbetar tekniker med lång erfarenhet, som kan ge dig stöd och råd i dina projekt.

Läs mer om lokaler

Studier utomlands