Gestaltande fotografi med inriktning mot pedagogik

BVKGF1
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-15038
Ansökan öppnar 15 mars 2021

Kort om kursen

Den här kursen riktar sig till dig som vill skaffa dig bred kunskap inom fotografi. Du får arbeta med ett individuellt gestaltande projekt där ett flertal handledningstillfällen ingår. Du får grundläggande kunskaper i fotografisk teknik, bildbehandling, ljussättning och fotografisk teori och introduceras även till ett pedagogiskt arbetssätt i praktik och teori. Kursen avslutas med en offentlig presentation av studenternas arbeten.

Om utbildningen

Kursen bygger på att du aktivt söker och tar del av kunskap på egen hand. Som grupp arbetar ni utifrån ett undersökande förhållningssätt där dialog, öppenhet och reflektion via internetbaserade verktyg är en förutsättning för lärande.

Den passar för dig som vill ha en grundläggande gestaltande utbildning inom fotografi. Den passar även för dig som vill utöka din behörighet i bildämnet, eller läsa KPU.

Som kursdeltagare måste du ha tillgång till kamera med möjlighet till manuella inställningar. Kursen är en distanskurs med tre obligatoriska träffar under kurstiden. Det finns dock möjlighet att lämna in en kompensationsuppgift om man missar en träff. Dessa träffar brukar vara fysiska, men på grund av Covid-19 ges de i år på distans.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %), högskolepoäng från konstnärlig utbildning eller från Lärarutbildning (33 %), max 165 hp.

Studier utomlands