Fördjupningskurs i engelska, språkvetenskaplig inriktning

EN1320
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-13013
Ansökan stängd

Kort om kursen

Kursen ger fördjupade kunskaper inom det språkvetenskapliga området och dess centrala teorier och metoder. Du studerar det engelska språkets struktur och funktion i olika språkvetenskapliga perspektiv och aktuella metoder inom språkforskning. Eftersom kursen går parallellt med att du skriver ett självständigt arbete ingår även diskussion av det vetenskapliga skrivandets grunder (skrivprocess, akribi, peer review, källkritik) med möjlighet till strukturerad reflektion över det egna vetenskapliga förhållningssättet.

Om utbildningen

The course consists of two modules: Module 1: English Linguistics – Theory and Method (7.5 Higher Education Credits) This module analyzes the English language in terms of its structure and function from the perspective of various linguistic subdisciplines, such as semantics, syntax, discourse analysis, sociolinguistics, among others. In connection with the study of these linguistic approaches, the course considers current methods in language research, such as data collection methods (observation, elicitation, corpus building, etc.). As this module contributes to the completion of an independent research project by the student, it includes critical discussions of the practices and conditions of scientific authorship (the writing process, source documentation, peer review, source criticism, research ethics) and provides an opportunity for structured reflection on students’ own scientific style and approach. Module 2: English Linguistics (7,5 Higher Education Credits) The main point of departure for this module is that language is both a cognitive phenomenon and a social/cultural action. Based on modern functional/cognitive paradigms, the course provides an in-depth description of core linguistic phenomena (primarily syntactic and semantic/pragmatic in relation to English along with the analytical concepts used for studying these.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat från Grundkurs (1-30 hp) och minst 22,5 hp från Fortsättningskurs (31-60 hp) i engelska med allmän inriktning, eller motsvarande. Akademiskt skrivande (eller skriftlig språkfärdighet) inom Fortsättningskursen eller IELTS 7.5 ingen del under 6.5 eller TOEFL 625, TWE resultat 5.5 måste vara inkluderade.

Högskolepoäng, max 165 hp.

Efter studierna

Vad händer sedan - plugga vidare, ta ut examen, söka jobb? Hur planerar du dina studier för att få drömjobbet?
Det finns många frågor, och en del svar hittar du här:

Så är det att plugga

COVID-19

På grund av pandemin har institutionen för språk och litteraturer beslutat att börja höstterminen 2021 med undervisning online. Vi planerar dock en gradvis återgång till campusundervisning under andra halvan av terminen (med början den 3 november) i enlighet med de nationella riktlinjerna för undvikande av smittspridning och i enlighet med rektors beslut. Notera att somliga kurser kanske måste ges online under hela terminen. För ytterligare information till studenter om Covid-19, se https://studentportal.gu.se/coronaviruset

Due to the pandemic the Department of Languages and Literatures has decided to start the autumn term 2021 online. However, we are planning for a controlled gradual return to campus studies during the second half of the autumn term (beginning 3 November 2021) conducted in line with national safety measures and in line with the Vice Chancellors decision. Please note that some courses may need to remain online for the entire semester. For further Covid-19 information to students, see: https://studentportal.gu.se/english/coronavirus

Vi finns på Humanisten, Renströmsgatan 6

Läs mer om lokaler