Evidens i praktiken: kritisk granskning av vetenskaplig litteratur

Avancerad nivå

GU-12875

Kort om kursen

Om utbildningen

Vad finns det för evidens? Alltså: Vad är bästa tillgängliga kunskap i en viss fråga? På denna kurs lär du dig att själv söka, sålla och bedöma kvalitet i forskningslitteraturen. Du lär dig att skilja på olika forskningstraditioner, metoder och kunskapstyper och deras lämplighet för olika användningsområden. En viktig del av kursen består också i att förstå och kunna förklara evidensrörelsens utveckling och konsekvenser inom olika samhällssektorer.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen om 180 hp eller motsvarande, eller relevant erfarenhet av arbete med evidens, kvalitetssäkring eller verksamhetsutveckling samt minst yrkesexamen eller universitetsutbildning motsvarande 120 hp.

Alternativt urval