Etnologiska perspektiv och etnografiska metoder

Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-14050
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen ger dig som student fördjupad orientering i och kunskaper om etnografiskt fältarbete, kvalitativa intervjuer och självbiografiskt berättande. I kursmomenten ingår tillämpning och färdighetsträning, vilket omfattar planering och genomförande av etnografiska fältstudier. Särskild fördjupning ägnas analyser av teoretisk och metodiskt tolkningssammanhang. Du tränas i ett reflexivt betraktelsesätt, med betoning på skilda sociala och tidsmässiga kontexter samt förmåga att bedöma etiska aspekter av kvalitativa forskningsmetoder. Kursen är förberedande inför magister- och/eller masterexamen i etnologi. Kursen kan även ingå som valfri kurs inom ramen för magister- respektive masterexamen med annat huvudämne.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Fullgjorda kurser, motsvarande minst 180 hp inom valfritt huvudområde, eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp