Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2018-01-11 10:19

Tipsa en vän

Aktuellt - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida

Bild på person som håller tal.

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Nyheter, aktuella stipendier, evenemang, öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konserter och konferenser.

• Mats Malm ny ledamot i Svenska Akademien

[2018-10-19] Under sitt möte på torsdagen beslöt Svenska Akademien att utse Mats Malm, professor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet, till ny ledamot.

• 21 miljoner från Riksbankens Jubileumsfond till GU

[2018-10-19] Hällristningar, kvinnohistoria, alkoholpåverkade vittnen, tillverkning av gay-fetischer och kinesisk gruvturisim. Bredden på ämnen var stor när Riksbankens jubileumsfond under torsdagen beviljade sammanlagt 21 miljoner kronor till Göteborgs universitet. Totalt fördelades 350 miljoner kronor till forskningsprogram, forskningsprojekt och forskningsinfrastruktur.

• Avsatt museichef från Polen besöker Göteborg

[2018-10-19] Göteborgs universitet har bjudit in en av Polens mest kända historiker, professor Pawel Machcewicz, till Göteborg den 24-26 oktober. Machcewicz fick stor internationell uppmärksamhet förra året när han under kontroversiella former avsattes av landets regering som direktör för Polens största historiska museum, Museum of the Second World War.