Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Metallgestaltning, introduktionskurs

Kurspaket
SBMG1
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Bengtsfors
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15001

Läs om hur du ansöker [test]

Ansökan stängd

Kort om kurspaketet

Detta kurspaket riktar sig till dig som vill ha en introduktion till konstnärliga studier i metallgestaltning. Under en termin får du möjlighet att undersöka olika tekniker i metall genom uppgifter och teman som tar sin utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum.

Om utbildningen

Detta kurspaket riktar sig till dig som vill ha en introduktion till konstnärliga studier i metallgestaltning. Under en termin får du möjlighet att undersöka olika tekniker i metall genom uppgifter och teman som tar sin utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum. Du får stöd i att utveckla arbetsmetoder och reflektera kring ditt arbete, och även i att både skriftligt och muntligt kommunicera dina val av metoder. Visuell gestaltning och kommunikation, liksom teori och historia, ingår också i kursen. Undervisning sker i form av föreläsningar och övningar med handledning, workshops och genomgångar.

Utbildningen är förlagd till en internationell och unik studiemiljö: HDK-Valand vid Steneby i Dals Långed. Bland de fullt utrustade verkstäderna finns bland annat den 1200 kvadratmeter stora smedjan och metallverkstaden, som är en av de största utbildningsverkstäderna i världen. Ta del av vår virtuella rundvisning av verkstäderna: https://www.openhouseatsteneby.online/virtuell-rundtur/

Antagning görs i mån av plats i våra verkstäder. Undervisningsspråket är engelska. Om du är svenskspråkig kan du utföra vissa moment på svenska. Ansökan görs på engelska eller svenska.

Kursen ges på engelska. Läs mer om hur du ansöker på vår internationella sida. 

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Urvalet baseras på arbetsprov.