Födoämnesöverkänslighet hos barn och vuxna 7,5 högskolepoäng
I den här utbildningen tar vi upp frågor som relaterar till hållbarhet. Innehållet i kursen eller programmet passar in på minst ett av våra 10 hållbarhetskriterier. För dig som studerar innebär hållbarhetsmärkningen en vägledning, kvalitetssäkring och garant för att kurser eller program verkligen innehåller ett tydligt hållbarhetsperspektiv.
Kort om kursen
Kursen ger en fördjupad kunskap om nutritionsbehandling vid olika former av födoämnesöverkänslighet hos både barn och vuxna. Kursen behandlar hur man arbetar med diagnostik, nutritionsutredning och nutritionsbehandling utifrån patientperspektiv och gällande rekommendationer.
Om utbildningen
Kursen ger en fördjupad kunskap om nutritionsbehandling vid olika former av födoämnesöverkänslighet hos både barn och vuxna. Kursen behandlar hur man arbetar med diagnostik, nutritionsutredning och nutritionsbehandling utifrån patientperspektiv och gällande rekommendationer. Kursen ger också studenterna möjlighet att testa, utvärdera och bedöma allergianpassad kost utifrån såväl nutritionella som ekonomiska, hållbara, sociala och kulturella perspektiv.
Behörigheter och urval
Förkunskapskrav
För antagning till kursen krävs dietistexamen, 180 hp, kandidatexamen i huvudområdet kostvetenskap 180 hp eller kandidatexamen inom något av hälsovetenskapernas huvudområden 180 hp eller motsvarande
Urval
Högskolepoäng, max 165 hp.