Födoämnesöverkänslighet hos barn och vuxna 7,5 högskolepoäng

Ansökan stängd

Kort om kursen

Om utbildningen

Kursen ger en fördjupad kunskap om nutritionsbehandling vid olika former av födoämnesöverkänslighet hos både barn och vuxna. Kursen behandlar hur man arbetar med diagnostik, nutritionsutredning och nutritionsbehandling utifrån patientperspektiv och gällande rekommendationer. Kursen ger också studenterna möjlighet att testa, utvärdera och bedöma allergianpassad kost utifrån såväl nutritionella som ekonomiska, hållbara, sociala och kulturella perspektiv.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För antagning till kursen krävs dietistexamen, 180 hp, kandidatexamen i huvudområdet kostvetenskap 180 hp eller kandidatexamen inom något av hälsovetenskapernas huvudområden 180 hp eller motsvarande

Högskolepoäng, max 225 hp.