Länkstig

Logopedi och habilitering med inriktning mot barn och ungdom

Kurs
LO2022
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Ges vid Sahlgrenska akademin vid Universitetsledningen
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-04012

Kort om kursen

Kursen syftar till att ge en översikt över hur man kan arbeta som logoped inom habilitering. Generella teorier och modeller för arbete med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar inom habilitering presenteras, diskuteras och tillämpas.

Om utbildningen

Kursen är en samverkan mellan arbetsterapeut- logopedi- och fysioterapiprogrammen, där de tre kurserna går parallellt med samläsning i flertalet moment. Det ger möjlighet att problematisera egna och andra yrkesgruppers förhållningssätt och perspektiv inom habilitering samt reflektera över den terapeutiska rollen.

Kursens lärandemål syftar till att du ska kunna redogöra för förutsättningar och möjligheter samt gränser för habiliteringens uppdrag. Beskriva förhållandet mellan sjukdom/skada, funktion, aktivitet, delaktighet och hälsa. Vidare ska du självständigt kunna välja och värdera arbetsmodeller utifrån evidens och kliniskt omdöme relaterat till patienters och närståendes behov och föreslå verksamhet inom arbetsterapi logopedi utifrån vetenskapliga rön och beprövad erfarenhet.

Kursen kan ingå i examen på magister/masternivå i logopedi.

Behörigheter och urval

Behörighet

Logopedexamen krävs.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen sker som digital undervisning och består av föreläsningar, seminarier. Kursens studieuppgifter bygger på individuella och gruppbaserade moment. 

Preliminär schema: kommer