Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Malgorzata Erikson

Universitetslektor

Förvaltningshögskolan
Telefon
Besöksadress
Sprängkullsgatan 19
41123 Göteborg
Rumsnummer
B328
Postadress
Box 712
40530 Göteborg

Om Malgorzata Erikson

Bakgrund Efter grundutbildning på Förvaltningsprogrammet började jag min forskarbana på Kommunforskning i Västsverige (KFi) där jag bland annat utvärderade sjukvårdsvårdsreformer. År 1999 blev jag fil lic och 2004 blev jag fil dr i offentlig förvaltning.

Sedan 1990-talet har jag varit verksam som lärare vid Förvaltningshögskolan och jag blev universitetslektor och studierektor. Från 2013 är jag proprefekt med särskilt ansvar för grund- och avancerad utbildning.

Som utbildningsansvarig vid Förvaltningshögskolan arbetar jag med pedagogiskt ledarskap och utveckling, och jag är administrativt ansvarig för våra grundutbildningar. Under en tid har jag också vikarierat som studievägledare. Forskningsintresse Min forskning handlar huvudsakligen om lokalt politiskt ledarskap. Intresset för området väcktes då jag studerade en kommuns utveckling ur ett längre tidsperspektiv. Då insåg jag vilken betydelse ledande politiker kan ha för hur kommuner utvecklas. Pågående forskningsprojekt För närvande arbetar jag i forskningsprojektet Lokalt politiskt ledarskap i en konstitutionell brytningstid. Undervisning Under min tid som lärare har jag undervisat inom en lång rad områden, bland annat utvärdering, kvalitativa metoder, organisationsteori och ledarskap. Jag är också handledare för masteruppsatser.