Mafalda Samuelsson Gamboa är årets mottagare av IT-fakultetens pedagogiska pris

Publicerad

Mafalda Samuelsson Gamboa har utsetts till mottagare av IT-fakultetens pedagogiska pris 2021. Mafalda har nominerats av studenter och kollegor för innovativa ideer kring användning av digitala verktyg i kurser inom masterprogrammet Game Design & Technology vid Göteborgs universitet samt masterprogrammet Interaction Design and Technology vid Chalmers.

Ur motiveringen från kollegor och studenter:

”[…] att under covid-19 pandemin skapa en design community där studenter och lärare tillsammans utforskar spännande designutmaningar. Normalt sett så präglas vår undervisning av en studiokultur där studenterna arbetar med projektarbeten och där kontinuerlig feedback mellan studenter och mellan studenter-lärare lyfts fram. […] Med extremt kort framförhållning lyckades Mafalda med det som även många andra av våra lärare lyckades med; att snabbt göra om sin läsperiod 4-kurs till distansutbildning. För Mafaldas del gällde detta kursen TIA243 Designing User Experiences, och studenternas bifogade stödbrev visar att hon trots pandemin lyckades skapa ett mycket uppskattat och innovativt designprojekt. […]”

Mafalda Samuelsson Gamboa, vinnare av pedagogiskt pris
Mafalda Samuelsson Gamboa, lärare inom interaktionsdesign, är vinnare av IT-fakultetens pedagogiska pris 2021.

Då fakulteten glädjande nog fick in ovanligt många nomingeringar detta år, genomfördes intervjuer med samtliga nominerade.

Intervjugruppens motivering:

Mafalda Samuelsson Gamboa visade på innovativa sätt att skapa design community online, vilket baseras på nya didaktiska medel - online verktyg - samt nya pedagogiska ideer som till exempel en online community.

Mafaldas pedagogiska gärning är fokuserad på studenternas välmående och lärande i pandemins tid samt uppskattas av både studenter och kollegor på avdelningen/institutionen.

Blir en liten intervjufilm med den pedagogiska pristagaren

IT-fakultetens pedagogiska pris delas normalt ut under fakultetens årliga avslutningsceremoni för avgångsstudenter. Då denna även 2021 kommer att bli ett litet digitalt event blir det istället en filmad intervju med Mafalda Samuelsson Gamboa.