Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Hanna Hultman 2015 års Sten-Olof Palm-stipendiat

Publicerad

Årets Sten-Olof Palm-stipendiat är Hanna Hultman från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet som får ett års praktik på Swedish-American Chambers of Commerce i Washington D.C. samt 180 000 kr för att täcka boende och uppehälle under perioden. Stipendiet delas ut av Göteborgs Köpmannaförbund.

Vistelsen i USA ger erfarenhet från bland annat marknadsföring, företagsekonomi, försäljning och projektledning i en amerikansk kontext. Stipendiaten kommer delta i alla typer av arbetsuppgifter på Handelskammaren, men är särskilt ansvarig för bland annat event, kampanjer och arbetsgrupper.

-Jag är oerhört lycklig och tacksam över att vara årets stipendiat, säger Hanna Hultman. Efter ett informationsmöte för stipendiet i januari tänkte jag att det här skulle vara det bästa som kunde hända mig efter examen och nu känns det som att en dröm som går i uppfyllelse. Det är en väldigt härlig känsla! Efter många år i skolan ser jag verkligen fram emot att få testa mina kunskaper på riktigt och för mig är det här den perfekta starten. Jag ser fram emot att få kunskap och erfarenhet från den amerikanska marknaden och svensk-amerikanska handelsrelationer och även att kunna knyta en och annan kontakt i SACC-USA:s otroliga nätverk. Under sommaren har jag redan tjuvstartat lite genom att vara med i planeringen av Amerikadagen som hålls här i Göteborg i november.

Juryns motivering lyder:
Hanna Hultman har fått Göteborgs Köpmannaförbunds Sten-Olof Palm stipendium 2015. Efter avslutad kandidatexamen i företagsekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet läste Hanna vidare på masterprogrammet International Business and Trade och tog sin examen i våras. Utöver goda utbildningsmeriter har Hanna både före och under studietiden skaffat sig arbetslivserfarenhet både inom handelsområdet och andra branscher. Internationell erfarenhet har hon fått genom flera utbytesterminer, utlandsarbete och eget resande. Ett genuint intresse för internationella affärer tillsammans med en stark personlig drivkraft, målmedvetenhet och vilja att anta utmaningar gör att Hanna är en mycket värdig stipendiat. Vi är övertygade om att Hanna kommer göra en värdefull insats på Swedish-American Chambers of Commerce och genom vistelsen i Washington skapa en god plattform för sin framtida karriär.

Stipendiet är instiftat av Göteborgs Köpmannaförbund i samverkan med the Swedish-American Chambers of Commerce (SACC-USA) och Centre for Retailing vid Handelshögskolan i Göteborg. Målsättningen är att stimulera intresset för de särskilda förutsättningar, utmaningar och möjligheter som möter parti- och detaljhandeln. Stipendiet kan sökas av handelshögskolestudenter med särskilt intresse för handel. Tidigare stipendietagare är Sara Dahlén (2010), Emmy Melander (2011), Jimmy Gustafsson (2012) Clara Stigring (2013) och Karin Grundskog (2014).

Sten-Olof Palm, som stipendiet är uppkallat efter, var en nestor inom handeln i Göteborg. Han tog sin examen vid Handelshögskolan i Göteborg i början av 1960-talet. Under åren 1965-1993 var han VD för Göteborgs Köpmannaförbund. Han var också en drivande kraft vid bildandet av Handelns forskningsstiftelse 1988 och mycket engagerad i utvecklingen av kontakterna mellan akademin och handeln. Sten-Olof Palm gick ur tiden 2010 i en ålder av 77 år.

Kontaktinformation:
Hanna Hultman, stipendiat
0737-52 42 40, hannahultman@gmail.com

Kenneth Odéus, Göteborgs Köpmannaförbund
0705-68 08 59, kenneth.odeus@kopmannaforbundet.se

Lena Hansson, Centre för Retailing
0766-18 54 92, lena.hansson@handels.gu.se

Pressbild på Hanna Hultman

Pressbild på från vänster Kenneth Odéus, Hanna Hultman, Kent Berg och Stefan Johansson

Läs mer om stipendiet