Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Kan Liberal arts-traditionen förbättra kunskapssituationen?

Liberal arts-traditionen ser som sin uppgift att ge studenter en bred bas med kunskap som sträcker sig över flera ämnen. Det samtalar universitetslektor Moa Ekbom om i Almedalen på tisdagen.


Liberal arts-traditionen ser som sin uppgift att ge studenter en bred bas med kunskap som sträcker sig över flera ämnen. Det samtalar universitetslektor Moa Ekbom om i Almedalen på tisdagen.Kan Liberal arts-traditionen användas för att förbättra kunskapssituationen i Sverige idag? Hur ska det i så fall gå till och vilka är fallgroparna? Vilka är liberal arts-tankens fördelar och utmaningar? Det är några av frågorna som ska dryftas i Humtanks tält i Visby av Moa Ekbom, universitetslektor i latin på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid Göteborgs universitet och Michael Godhe, Humtank.

Tisdag 2 juli 12:15 - 12:30
Liberal Arts - Är det något för svenska universitet?
Hamnplan, H217, "Humtank-tältet"

Se Humtanks filmer på Facebook

Tro som tillgång i vården?

Även Morten Sager, forskare i vetenskapsteori vid institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori medverkar i Almedalen. Han deltar i ett panelsamtal under måndagen med rubriken Tro som tillgång i vården , vilket ingår i (G) som i Gud”-seminariet under Almedalsveckan. 

Morten Sager

Måndag 1 juli kl 10:
Tro som tillgång i vården?

På vilket sätt kan kristen tro vara en tillgång i vården? Vilka möjligheter och svårigheter finns? På Gotland samarbetar primärvården med en av frikyrkorna kring rehabilitering av långtidssjuka. Missbrukarvård på kristen grund har i många år fått offentligt stöd. I panelsamtalet medverkar Morten Sager, lektor i vetenskapsteori, Göteborgs universitet, Ann-Christine Karlsten, Frälsningsarméns rehabiliteringsarbete Visby, Maria Fälth, Kristdemokraterna, regionfullmäktige, Stockholm, Nina Eriksson, enhetschef LP-verksamheten samt Susanna Althini, distriktsläkare, Visby. Moderator: Joakim Hagerius

Läs mer om Göteborgs universitets medarbetare i Almedalen: www.gu.se/almedalen