Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

GPCCs Jeanette Tenggren Durkan nominerad till kommunikationspriset Megafonen

Publicerad

GPCCs Jeanette Tenggren Durkan nominerad till kommunikationspriset Megafonen

JeanettBild borttagen.e Tenggren Durkan är en av åtta som nominerats till Megafonen, ett årligt pris som uppmärksammar en kommunikatör inom offentlig förvaltning. Hon ansvarar för kommunikationen vid Centrum för personcentrerad vård, vars sikte är inställt mot att bli globalt ledande genom öppenhet, nytänkande och fullt fokus på var de kan göra skillnad.

Den 12 oktober står det klart om Jeanette får priset, eller om det går till någon av de andra sju som också nominerats till priset.

Enligt motiveringen till nomineringen har GPCC väckt intresse för personcentrerad vård, bland annat genom den interaktiva multimedia-utställningen Ubuntu. Priset ska särskilt uppmärksamma just nyskapande kommunikation som särskilt bidragit till goda resultat inom verksamhetens kommunikationsuppdrag.

Jeanette Tenggren Durkan

– Det känns naturligtvis jättekul att vårt kommunikationsarbete uppmärksammas i ett sånt här fint sammanhang! Kommunikation inom offentlig sektor är ju lite speciellt, vi omgärdas av en hel del regelverk och riktlinjer, vilket riskerar att göra kommunikationen lite försiktig, tror jag. Att man här vill premiera nyskapande kommunikation, som jag känner att vi försöker syssla med, känns uppmuntrande, säger Jeanette Tenggren Durkan.

Bakom priset står Tidningen Offentliga Affärer. I juryn sitter exemplevis Sveriges Kommunikatörer och Fackförbundet DiK, en del av Saco, som bland annat organiserar kommunikatörer.

GPCC arbetar målinriktat för att bidra till att svensk hälso- och sjukvård ställer om till en mer personcentrerad vård, och centrumet arbetar också strategiskt för att bli globalt ledande inom forskningsfältet.

– Dessa breda mål innebär att vi får prioritera vad vi lägger våra begränsade resurser på, och tänka till om vilka resurser vi har och hur vi kan använda dem. Till exempel lyfter vi fram och involverar gärna våra ”brukare”; både patienter, närstående och vårdpersonal, i både kommunikations- och utbildningssammanhang, säger Jeanette Tenggren Durkan, som är medveten om att det komplexa begreppet personcentrerad vård inte är helt enkelt att kommunicera:
– Vi försöker tänka utanför boxen och arbetar ibland faktiskt väldigt nyskapande, med till exempel Ubuntu, den interaktiva multimediautställning som vi skapade ihop med Röhsska muséet på en tom sjukhusavdelning på Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Östra, och som nu ska leva vidare i en virtuell version i form av ett digitalt spel. Ubuntu uppskattades mycket av de som fick se den, fick mycket uppmärksamhet och inspirerade till bland annat en satsning på kultur i vården av VGRs kulturnämnd.

Här kan du läsa mer om Megafonen och de som är nominerade.

Här kan läsa mer om utställningen Ubuntu. Länk kommer snart.