Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Maner för Vetenskapsfestivalen
Länkstig

Vetenskapsfestivalen invigs

Publicerad

Den 1 oktober klockan 19 invigs Vetenskapsfestivalen, en mötesplats för kunskap, inspiration och nya perspektiv där Göteborgs universitet givetvis deltar med bland annat föreläsningar och samtal.

Vetenskapsfestivalen är ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang med omkring 70 000 besök årligen. Egentligen skulle årets upplaga av Vetenskapsfestivalen ägt rum i april, men på grund av covid-19 fick festivalen flyttats till den 1–4 oktober och dessutom bli nästan helt digital. Det blir dessutom en mindre festival, men där Göteborgs universitet fortfarande bidrar med flera spännande programpunkter. 

Bland annat kommer besökarna från Vetenskapsfestivalens egen streamingsida kunna se och höra Göteborgs universitets forskare samtala i seminarier om till exempel vem som känner skam och varför, om vårt förhållande till information och om sociala medier och skärmberoende. Det kommer också handla om havet, vetenskapsturism och det bjuds till och med in till en matematisk afton. 

Invigningen sker digitalt på den digitala festivalarenan och är öppen för alla. Huvudtalare är den visionära fysikern Geoffrey West vars forskning handlar om skalning som kan användas på allt från små djur till växande miljonstäder. 

 


Område
Evenemang