Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Storsatsning på life science i Göteborg

Publicerad

Pressinbjudan från Göteborgs universitet, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, AstraZeneca och Västra Götalandsregionen

Göteborgs universitet inbjuder till pressträff om en större utbyggnad av life science-forskningen i Göteborg. Medverkar gör Peter Wallenberg Jr, Pam Fredman, Jan-Olof Jacke och Ann-Sofi Lodin.

För Sverige som kunskapsnation är det viktigt att ha stark medicinsk grundforskning och goda förutsättningar för att den ska kunna utvecklas till konkreta läkemedel och behandlingsmetoder. De senaste årens tillbakagång för svensk life science, livsvetenskap, oroar universiteten såväl som näringslivet och politikerna. Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse intensifierar nu satsningen på svensk spetsforskning, med målet att ta tillbaka den världsledande position som Sverige tidigare haft inom life science.

Den 29 oktober presenteras satsningen av Göteborgs universitet, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, AstraZeneca och Västra Götalandsregionen.

Medverkande:

Peter Wallenberg Jr, vice ordförande Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse

Pam Fredman, rektor Göteborgs universitet

Jan-Olof Jacke, vd AstraZeneca i Sverige

Ann-Sofi Lodin, regiondirektör Västra Götalandsregionen

Plats: Göteborgs universitets huvudbyggnad, Vasaparken, Torgny Segerstedtsalen, Göteborg
Datum: Onsdagen den 29 oktober
Tid: 10.00

VÄLKOMNA!

För mer information och anmälan: Ulrika Lundin, pressekreterare vid Göteborgs universitet, 031-786 67 05, 0707-75 88 51, ulrika.lundin@gu.se