Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Om åldrande och medborgarforskning på Bokmässan

På årets bokmässa i Göteborg kan du höra Bengt Brülde prata om åldrande och sin nya bok samt träffa Dick Kasperowski som berättar om medborgarforskning.

Det har blivit vanligare att forskare tar hjälp av allmänheten i vad som kallas medborgarforskning. Hur det fungerar ska vetenskapsteoretiker Dick Kasperowski förklara vid ett monterseminarium på fredag eftermiddag.

Se programpunkten som hålls monter B03:22

Bengt Brülde är professor i filosofi och han har fokuserat sin forskning på livskvalitet, hälsofilosofi och frågor om livets mening. I dagarna kommer hans nya bok Lev hela livet – Filosofiska tankar om ett lyckligt och meningsfullt åldrande. Under söndagen medverkar han i tre olika programpunkter.

• Hur lever vi lyckligt hela livet? Under denna rubrik berättar han om sin bok i förlaget Fri tankes monter. Kan filosofin hjälpa oss finna mening på livets höst? Och hur ska vi förhålla oss till åldrandet? Det är några av frågorna som tas upp.

•Gammal och lycklig? Är det möjligt? Bengt Brülde och psykolog Allan Linnér samtalar om de existentiella problem vi alla brottas med. Som den eviga frågan om vad lycka är och hur vår syn på lycka förändras när vi blir äldre.

• Lev hela livet fullt ut Brüldes sista punkt på söndagseftermiddagen är ett seminarium som leds av moderator Lars Mogensen, Sveriges Radio. Medverkar gör också Emma Wiklund, Emma Hamberg och Ingela Strandberg.

Se programtiderna där Bengt Brülde talar på bokmässan

Bokmässan pågår 26– 29 september. Göteborgs universitets monter hittar du i B-hallen (B07:74).

Läs mer på: www.gu.se/bokmassan