Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Isabelle van Keulen och Ross Daly i konsert med musikstudenter 31 oktober

Publicerad

Tango, Vivaldi och musik från östra medelhavsområdet: I en kalejdoskopisk konsert 31 oktober i Kronhuset i Göteborg möter studenter från Högskolan för scen och musik två världsledande artister: Isabelle van Keulen och Ross Daly. Båda är internationellt verksamma musiker som periodvis undervisar på musikerutbildningarna, inom ramen för ett artist in residenceprogram med stöd från Stenastiftelsen.

Konserten är en del av Planetafestivalen och kommer att bestå av två delar:

Tango och Vivaldi

I den ena delen får publiken höra tangomusik av Ástor Piazzolla, framförd av den nederländska violinsten och violasten Isabelle van Keulen. Förutom att vara en av den klassiska musikens starkaste nya stjärnor, har hon ett stort intresse för tango och har spelat in en mycket uppskattad tangoskiva med tolkningar av just Ástor Piazzollas musik. Med start den här hösten kommer Isabelle van Keulen att undervisa studenter från de klassiska musikerutbildningarna vid Högskolan för scen och musik. Det är också tillsammans med några av dessa studenter hon kommer att spela i den här konserten, både Piazzollas musik och valda delar av Antonio Vivaldis De fyra årstiderna.

Musik från östra medelhavsregionen

I den andra delen spelas musik som tar avstamp i traditioner från östra medelhavsregionen, komponerad av Ross Daly. Han är virtuos på flera instrument från bland annat Grekland, Turkiet och Asien. Sedan 1982 driver han Musical Workshop Labyrinth på Kreta, idag en ledande institution i Grekland inom utbildning av modal och traditionell musik. Sedan hösten 2018 undervisar han studenter på utbildningarna i världsmusik och improvisation vid Högskolan för scen och musik, studenter som också deltar i konserten.

Läs mer om konserten och skaffa biljetter via vårt kalendarium.

Läs mer om artist in residenceprogrammet vid Högskolan för scen och musik.