Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

IAGG slår rekord i nationaliteter

Publicerad

Studenter från 20 olika länder samlades på introduktionen till masterprogrammet International Administration and Global Governance (IAGG) den 3 september. Programmet är ett tvärvetenskapligt samarbete mellan Statsvetenskapliga institutionen, institutionen för globala studier och institutionen för nationalekonomi med statistik.

 

Nederländerna, USA, Sverige, Frankrike, Sydafrika, Syrien, Spanien, Australien, Georgien, Tyskland, Gambia, Nigeria, Bosnien, Vitryssland, Turkiet, Kina, Tanzania, Rumänien, Österrike och Schweiz.

När de nya studenterna på IAGG presenterar sig så räknar vi till 20 nationaliteter. Det ger en känsla av ett FN i miniatyr, även om FN:s medlemsländer är 193 stycken.

− Vi har haft många internationella studenter på IAGG genom åren men det här är nytt rekord och jätteroligt, säger programmets studierektor Nicholas Charron.

På IAGG ska studenterna få lära sig hur samhällsstyrning fungerar i ett globalt perspektiv. De kommer att fokusera på relationerna mellan olika internationella organisationer – både statliga och icke-statliga aktörer. Kurserna handlar bland annat om teorier inom områden som freds- och konfliktstudier och ekonomisk, social och politisk utveckling.

− Dagens samhällsproblem blir alltmer globala och kräver mer koordination och kollektivt handlande för att lösas. På IAGG får studenterna de analytiska redskapen som behövs för att förstå den här komplexiteten och det är därför som programmet är så populärt bland internationella studenter.

Nu ska studenternas erfarenheter från 20 olika länder och tidigare utbildningar inom statsvetenskap, internationella relationer, freds- och konfliktstudier, offentlig förvaltning, sociologi och Europakunskap mixas ihop i klassrummet.

− Det är fantastiskt berikande för både studenterna och för oss lärare att diskutera internationella samhällsproblem i en internationell miljö med så många olika perspektiv, säger Nicholas Charron.