Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet

Inspiration och fakta

Här kan du ladda hem och ta del av de guider, recept och faktablad som projekt Scary Seafood tar fram. Vi hoppas att de ska vara ett stöd för företagare som vill utveckla ett Scary Seafood-koncept i sin egen verksamhet.

Detta är projekt Scary Seafood

Maria Bodin presenterar projekt Scary Seafood på digital workshop "Kan man äta maneter" 18 januari 2021.

Video (10:31)
Projekt Scary Seafood

Kan man äta maneter?

Sara Hornborg och Kristina Bergman från RISE diskuterar hållbarhetsutmaningar för "scary seafood" vid digital workshop den 18 januari 2021.

Video (32:34)
Hållbar sjömat - vad är det?

Checklista för utomhusmatlagning

Projekt Scary Seafood har tagit fram en manual för naturguider och andra företagare som vill börja plocka och tillaga "scary seafood" i sin verksamhet. Det är en checklista med konkreta tips på hur du kommer igång. Här får du till exempel veta vart du ska vända dig för att hitta information om livsmedelssäkerhet och branschriktlinjer för utomhusmatlagning. Guiden innehåller även tips på intressanta länkar och litteratur. Guiden är skriven av Ingela Holgersson från vår samarbetspartner Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor i Grebbestad.