Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet

Inspiration och fakta

Här kan du ladda hem och ta del av de guider, recept och faktablad som projekt Scary Seafood tar fram. Vi hoppas att de ska vara ett stöd för entreprenörer och företagare som vill utveckla ett Scary Seafood-koncept i sin egen verksamhet.

Lär dig om alger och tång i sommar!

Video (13:52)
Tång – en spännande råvara

Kan man äta maneter? Om hållbar sjömat

Foto: Pixabay

Projekt Scary Seafood vill utforska havets okända skafferi och skapa nya matupplevelser. Samtidigt är kunskapsläget om de "nya" arterna ofta osäkert. Den här guiden innehåller fakta och konkreta tips för att hjälpa konsumenter och företagare att göra hållbara val av sjömat. Guiden är sammanställd av RISE i anslutning till en workshop om hållbar sjömat som projektet arrangerade i januari 2021.

Video (32:34)
Hållbar sjömat – vad är det?

Se presentationen där Sara Hornborg och Kristina Bergman från RISE diskuterar hållbarhetsutmaningar för "scary seafood" vid digital workshop den 18 januari 2021.

Checklista för utomhusmatlagning

Foto: Susanne Liljenström

Projekt Scary Seafood har tagit fram en manual för naturguider och andra företagare som vill börja plocka och tillaga "scary seafood" i sin verksamhet. Det är en checklista med konkreta tips på hur du kommer igång. Guiden är gjord tillsammans med vår samarbetspartner Skärgårdsidyllen och innehåller även tips på intressanta länkar och litteratur.

Detta är projekt Scary Seafood

Maria Bodin presenterar projekt Scary Seafood på digital workshop "Kan man äta maneter" 18 januari 2021.

Video (10:31)
Projekt Scary Seafood