Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Bild
Children ate preschool
Länkstig

Vår stiftelse

Önskar du skänka en gåva till stöd för barnneuropsykiatrisk forskning?

Om stiftelsen

Stiftelsen för vetenskapligt arbete inom barnneuropsykiatri har som huvudsakligt ändamål att främja vetenskaplig forskning, utvecklingsarbete och utbildning inom barnneuropsykiatri med särskild inriktning mot barn, ungdomar och vissa vuxna med autism och autismliknande tillstånd. Ordförande för stiftelsen är Christopher Gillberg, som har haft uppdraget sedan stiftelsen startade 1994.

Stiftelsens syfte

Stiftelsen stödjer forskare i form av sommarforskare (universitetsstudenter), doktorander, postdocs och gästprofessorer. Anslag kan sökas för bland annat forskningsprojekt, stipendiemånader, konferensresor och postdocvistelser. Stiftelsen samarbetar med Gillbergcentrum beträffande arrangemang i form av seminarier inom barnneuropsykiatri. Ett exempel på aktiviteter som stöds av Stiftelsen i samarbete med Gillbergcentrum är föreläsningen av Dr. Susan Swedo om PANDAS (Pediatric Autoimmune Neuropsychiatric Disorders Associated with Streptococcal Infections). Stiftelsen tar också emot gåvor från privatpersoner och gåvofonder/stiftelser.

Donera

Om du vill donera pengar till stiftelsen gör du det enklast genom att sätta in pengar på stiftelsens konto på

IBAN:  SE8950000000050011047593

BIC: ESSESESS

Bankgiro: 5957-6504              

Konto-nummer: 5001 10 475 93

Organisationsnummer: 855100-8793

Adress: SEB, 106 40 Stockholm

Kontakt

Adress: Stiftelsen för vetenskapligt arbete inom barnneuropsykiatri, Kungsgatan 12, vån 2,  411 19 GÖTEBORG. 
 

Exempel

Ett exempel på aktiviteter som stöds av Stiftelsen i samarbete med Gillbergcentrum är föreläsningen av Dr. Susan Swedo om PANDAS (Pediatric Autoimmune Neuropsychiatric Disorders Associated with Streptococcal Infections).