Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Länkstig

Studera hos oss

Är du intresserad av sambanden mellan globala orättvisor, miljöförstöring och klimatförändringar? Brinner du för mänskliga rättigheter? Eller vill du bättre förstå hur ekonomiska spänningar och konflikter påverkar omvärlden? Då ska du läsa på institutionen för globala studier!

Hos oss kan du läsa olika ämnen som alla har det globala perspektivet gemensamt. Våra utbildningar kännetecknas av aktualitet och samhällsrelevans. Du lär dig att analysera globala samhällsfenomen och får fördjupad kunskap om resursfördelning, samhällsstrukturer, makt och hållbar utveckling. Studier på institutionen för globala studier ger dig en bred samhällsvetenskaplig bas som är eftertraktad inom många olika yrkesområden, både i Sverige och på den internationella arbetsmarknaden.

Förändringar i undervisningen pga covid-19

Undervisningen på institutionen för globala studier påverkas av rådande restriktioner. 

Information om vad som gäller specifikt för din kurs hittar du i Canvas. Allmän information om vad som gäller finns tillgänglig på institutionens sidor i Studentportalen.

För att minska smittspridningen så behöver alla studenter och lärare fortsatt stanna hemma vid förkylningssymptom. De studenter och lärare som inte hunnit vaccinera sig ännu uppmuntras att göra det så snart som möjligt.

Flera ämnen under samma tak

Institutionen för globala studier har samlat olika ämnen med globala perspektiv på ett och samma ställe. Alla våra utbildningar ger dig fördjupad förståelse för högaktuella internationella frågor. Våra ämnen kommer från olika traditioner men förenas i ett gemensamt fokus på frågor om makt, rättvisa och hållbar utveckling.

I listan hittar du våra olika ämnen.

 

Foto: CameraCraft/Shutterstock.com