Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Länkstig

Studera hos oss

Är du intresserad av sambanden mellan globala orättvisor, miljöförstöring och klimatförändringar? Brinner du för mänskliga rättigheter? Eller vill du bättre förstå hur ekonomiska spänningar och konflikter påverkar omvärlden? Då ska du läsa på institutionen för globala studier!

Hos oss kan du läsa olika ämnen som alla har det globala perspektivet gemensamt. Våra utbildningar kännetecknas av aktualitet och samhällsrelevans. Du lär dig att analysera globala samhällsfenomen och får fördjupad kunskap om resursfördelning, samhällsstrukturer, makt och hållbar utveckling. Studier på institutionen för globala studier ger dig en bred samhällsvetenskaplig bas som är eftertraktad inom många olika yrkesområden, både i Sverige och på den internationella arbetsmarknaden.

Restriktionerna avvecklas

Den 29 september lyfter regeringen och Folkhälsomyndigheten många av de restriktioner som införts under pandemin. Det innebär att du som student är student hos oss nu kan boka och använda de studieplatser och grupprum som finns på vårt campus. Det innebär också att du snart kommer att delta i campusundervisning.

Kurser som är schemalagda för distansundervisning kommer att fortsätta på distans under den första delen av terminen. Lärare har nu möjlighet att förlägga seminarier på campus, men distansundervisning kommer parallellt att erbjudas under den första delen av terminen. Din lärare meddelar eventuella förändringar i schemat.

Institutionen för globala studier planerar att sätta igång med campusundervisningen den 1 november och du som är student hos oss behöver se till att vara på plats i Göteborg för att kunna delta i undervisningen.

Information om vad som gäller för din kurs hittar du i Canvas och allmän information om vad som gäller finns tillgänglig på institutionens sidor i Studentportalen.

För att minska smittspridningen så behöver alla studenter och lärare fortsatt stanna hemma vid förkylningssymptom. De studenter och lärare som inte hunnit vaccinera sig ännu uppmuntras att göra det så snart som möjligt.

Flera ämnen under samma tak

Institutionen för globala studier har samlat olika ämnen med globala perspektiv på ett och samma ställe. Alla våra utbildningar ger dig fördjupad förståelse för högaktuella internationella frågor. Våra ämnen kommer från olika traditioner men förenas i ett gemensamt fokus på frågor om makt, rättvisa och hållbar utveckling.

I listan hittar du våra olika ämnen.

 

Foto: CameraCraft/Shutterstock.com