Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Länkstig

Studera hos oss

Är du intresserad av sambanden mellan globala orättvisor, miljöförstöring och klimatförändringar? Brinner du för mänskliga rättigheter? Eller vill du bättre förstå hur ekonomiska spänningar och konflikter påverkar omvärlden? Då ska du läsa på institutionen för globala studier!

Hos oss kan du läsa olika ämnen som alla har det globala perspektivet gemensamt. Våra utbildningar kännetecknas av aktualitet och samhällsrelevans. Du lär dig att analysera globala samhällsfenomen och får fördjupad kunskap om resursfördelning, samhällsstrukturer, makt och hållbar utveckling. Studier på institutionen för globala studier ger dig en bred samhällsvetenskaplig bas som är eftertraktad inom många olika yrkesområden, både i Sverige och på den internationella arbetsmarknaden.

Planerad återgång till undervisning på campus

Göteborgs universitet planerar för en stegvis återgång till undervisning på campus. Under den första delen av höstterminen kommer undervisningen ges både på distans och på campus. Blandningen av undervisning kommer att se olika ut på olika kurser - vad som gäller för enskilda kurser förmedlas av kursansvarig lärare via lärplattformen Canvas. Oavsett vilken kurs du läser behöver du vara beredd på att delta i undervisning på plats i Göteborg i september 2021.

Campusbaserad undervisning är planerad för den andra delen av höstterminen. Kursansvarig lärare kommer att informera om schemat för den planerade campusundersvisningen i Canvas.

Möjligheten att studera på campus är fortsatt beroende av rekommendationerna från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Beroende av hur regeringen bedömer nuvarande smittspridning kan restriktioner behöva återinföras, på nationell eller på regional nivå. 

Flera ämnen under samma tak

Institutionen för globala studier har samlat olika ämnen med globala perspektiv på ett och samma ställe. Alla våra utbildningar ger dig fördjupad förståelse för högaktuella internationella frågor. Våra ämnen kommer från olika traditioner men förenas i ett gemensamt fokus på frågor om makt, rättvisa och hållbar utveckling.

I listan hittar du våra olika ämnen.

 

Foto: CameraCraft/Shutterstock.com