Foto: Gunnar Jönsson

Vägar till förskollärarexamen - öppet informationsmöte

Utbildning & lärande

Välkommen till ett digitalt informationsmöte om de olika vägar till förskollärarexamen som Göteborgs universitet erbjuder. Informationsmötet vänder sig till dig som är intresserad av förskollärarutbildningen, oavsett om du har tidigare yrkeserfarenhet eller ej.

Webinar,
30 sep 2021
Online via Zoom. Länk publiceras här i god tid före mötet.

Ingen anmälan krävs.

Tre olika vägar till en förskollärarexamen

Beroende på tidigare yrkeserfarenhet och utbildning finns olika vägar för att nå en förskollärarexamen. De olika utbildningar som vi presenterar under detta möte är:

• Förskollärarprogrammet, ordinarie studiegång
  • Förskollärarprogrammet, studiegång för dig med yrkeserfarenhet (FÖRV), samt
  • Vidareutbildning av lärare (VAL)

Du kommer att få en presentation av samtliga varianter med behörighetskrav och upplägg samt tillfälle att ställa frågor.

På informationsmötet träffar du:

Johan Hellgren Asplund, projektledare för VAL
Lena Wendt, studievägledare för FÖRV
Karin Wester, studievägledare för ordinarie förskollärarprogram
Solveig Sotevik, studierektor på institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande

Mer information

Här kan du läsa mer om de olika vägar till förskollärarexamen som Göteborgs universitet erbjuder