Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Kollage med bilder på gamla foton, kartor och skrifter
Länkstig

The Ghost Ship and the Sea Change

Kultur & språk

HDK-Valands Cecilia Grönberg och Jonas (J) Magnusson medverkar på GIBCA med en installation på Göteborgs Konsthall som utgår från det konstnärliga forskningsprojektet ”Den utvidgade boken: stratigrafi, lokalitet, materialitet”.

Utställning
Datum
4 sep 2021 - 21 nov 2021
Plats
Göteborgs Konsthall
Ytterligare information
Läs mer om
utställningen

Arrangör
GIBCA

Grönberg och Magnusson har under 20 års tid utfört fältarbete vid de västgötska bergen Billingen och Kinnekulle. Bergens mångskiktade geologiska lagerserie är en utgångspunkt för en interdisciplinär utgrävning av de olika lager av kunskap som genererats i relation till området. Installationen visar ett montage med redigerat material – fotografier, grafiska blad, böcker, särtryck, tidskrifter, vykort, kartor, diagram, vetenskapliga artiklar med mera – ur konstnärernas arkiv kopplat till bergen. Materialet öppnar inte bara för olika läsningar och bilder av bergen i sig, utan visar även hur de genom århundraden på olika sätt dokumenteras och medierats.

Jonas (J) Magnusson & Cecilia Grönberg är verksamma som redaktörer, författare och konstnärer. De är baserade i Stockholm och har sedan 2001 arbetat tillsammans med rad olika publiceringsprojekt: böcker, tidskrifter, utställningar. Arbetet kretsar ofta kring frågor om arkiv, bilder, dokument, montage, plats och alternativa former för historieskrivning. Sedan början av 2000-talet driver de tidskriften och förlaget OEI. För tillfället arbetar de också med två konstnärliga forskningsprojekt, ”Den utvidgade boken – stratigrafi, lokalitet, materialitet” och ”The latent image: uncovering developing”.