Bild
Länkstig

Göteborgs Film- & Tv-bar #10 - med Ruben Östlund och Bo Rothstein

Kultur & språk

Den 24 november kl. 18-20 på Capitol bjuder Göteborgs Film- & TV-bar tillsammans med HDK-Valand Göteborgs Universitet in till samtal Ruben Östlund och Bo Rothstein, på temat "Hur bygger vi sociala kontrakt i en dumliberal samtid?".

Seminarium
Datum
24 nov 2022
Tid
18:00 - 20:00
Ytterligare information
Läs mer och reservera
plats

Medverkande
Ruben Östlund
Bo Rothstein

Med filmer som De ofrivilliga, Play, Turist och The Square är Ruben Östlund en av vår tids mest framstående filmregissörer. I hans praktik blir kameran ett verktyg för att undersöka mänskligt beteende och hans filmer väcker debatt om vårt samhälle och hur vi människor beter oss mot varandra. Ruben är också adjungerad professor i film vid HDK-Valand.

Bo Rothstein är filosofie doktor i statsvetenskap och har under många år varit verksam som professor vid bland annat Göteborgs Universitet. Bo har tagit en aktiv roll i den offentliga debatten genom ett flitigt författande av böcker och artiklar. Hans forskning berör ämnen som välfärdspolitik, social tillit, korruption, fattigdomsbekämpning, arbetsmarknadspolitik och intresseorganisationer.

Kvällens samtal kretsar kring de samhällskontrakt vi bygger tillsammans kontra den växande individualismen och kommersialiseringen av mänskliga relationer. Hur formar de bilder vi ser vårt sätt att se på tillvaron och hur har den allt mer dominerande anglosaxiska kulturen påverkat våra ideal? Vad händer när politiken, akademin och samhället i stort inte tar diskussionen på allvar?

Samtalet sker mot bakgrund av Rubens senaste film Triangle of Sadness, som tilldelades Guldpalmen vid årets filmfestival i Cannes och som sedan dess har setts av fler än en miljon biobesökare världen över. Vi uppmanar alla att ha sett filmen innan samtalet.

Fri entré och först till kvarn! Anmälan via Eventbrite. Samtalet modereras av filmskaparen Jimi Vall Peterson.

OBS! Det här eventet gäller ett samtal med Ruben Östlund och Bo Rothstein och inte en visning av Triangle of Sadness.

Läs mer och anmäl dig här.