Konferens på Svenska Mässan
Foto: Johanna Herbst & Rickard Olausson

EAIE Göteborg 2021

En av världens största konferenser inom högre utbildning kommer till Göteborg den 7–10 september 2021. Då samlas människor från hela världen här under några intensiva och roliga dagar i konferensen EAIE, European Association for International Education. Välkommen du också.

Som besökare har du chans att träffa ditt lärosätes partners, skapa nya kontakter och delta i seminarier och workshoppar. Du har möjlighet att nätverka med representanter för såväl nya och spetsinriktade lärosäten som anrika bredduniversitet – från i stort sett alla kontinenter.

Hantera globala utmaningar

Konferensen kommer att äga rum i Svenska mässan, mitt i staden. Temat för EAIE 2021 är ”Bolder. Braver. Go.” Det är en uppmaning till alla som är verksamma inom högre utbildning att våga fatta djärva beslut för att hantera de globala utmaningarna, som klimatförändringar och hållbarhetsfrågor.

Att just det temat har valts för Göteborg är ingen tillfällighet, staden har satsat hårt på att ställa om till mer hållbara lösningar. Göteborg har legat på första plats i Global Destination Sustainability Index fyra år i rad, och 2020 utsåg Europeiska kommissionen Göteborg till European Capital of Smart Tourism.

Det hållbara universitetet

Hållbar utveckling är också i fokus för Göteborgs universitet. Universitetet har bland annat gjort en stor forskningssatsning där sex tvärvetenskapliga forskningscentra tar sig an dagens globala samhällsutmaningar. De senaste två åren har universitetet rankats högt i Times Higher Educations rankning av världens lärosäten utifrån de globala hållbarhetsmålen.

Göteborgs universitet har med sin närhet till havet också en stark marin forskning och en av Europas mest kompletta miljöer för marin forskning och utbildning. Andra frågor som vi sätter högt på agendan är jämställdhetsfrågor, demokrati, åldrande och lärande. Vårt välkomstprogram för internationella studenter rankas högst i Europa och vi har Sveriges enda trippelackrediterade handelshögskola.

EAIE

EAIE står för European Association of International Education. Det är en medlemsdriven organisation som varje år anordnar en konferens i en ny stad i Europa. Konferensen är för aktörer inom högre utbildning, både inom det akademiska och det administrativa området

Västsvenska lärosäten

Göteborgs universitet står värd för konferensen tillsammans med fem andra lärosäten i Västsverige:

Chalmers

Jönköping University

Högskolan i Borås

Högskolan i Halmstad

Högskolan i Skövde

Video (2:40)
EAIE 2021

Staden vid havet

När du besöker Göteborg – passa på att uppleva omgivningarna. Här finns något för alla. Staden ligger vid havet, med en fantastisk skärgård alldeles nära. Det finns restauranger i världsklass och caféer i varje gathörn. Klicka på länkarna här nedan för tips om vad du kan se och göra när du är här. Du får också information om hur du tar dig till Göteborg på bästa sätt.

Video (01:07)
EAIE 2021