University of Gothenburg
Image
Student pluggar
Photo: Carina Gran
Breadcrumb

Grundnivå

Ta en kandidatexamen eller läs kurser

Genom att studera ekonomi eller juridik på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet får du kunskaper och verktyg för att kunna göra skillnad – för dig själv, din framtida arbetsgivare, för samhället. Du får förståelse för de globala hållbarhetsutmaningarna och hur de påverkar till exempel ekonomi och företagande, och genom att utveckla ett oberoende, kritiskt tänkande lär du dig att ifrågasätta, analysera och se möjligheter för att sedan kunna leda utvecklingen mot en mer hållbar värld.

Våra program på grundnivå

Handelshögskolan erbjuder fem stycken program med fokus på ekonomi och juridik. Programmen ger dig en kandidatexamen eller juristexamen

Hög kvalitet

Handelshögskolan är en av cirka hundra skolor i världen som är ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA. Denna Triple Crown-ackreditering är ett värdefullt bevis på att vår utbildning, forskning och samverkan håller en hög kvalitet ur ett internationellt perspektiv, och att vi hela tiden utvecklas i takt med omvärldens krav och förändringar. Tripel Crown-ackrediteringen stärker vårt varumärke internationellt och ger dig som student flera fördelar. Förutom att din utbildning möter kraven från framtidens arbetsmarknad så blir det möjligt för oss att samarbeta med de bästa universitetet, till exempel när det gäller utlandsstudier.

Hållbarhet

Handelshögskolans ambition är att ligga i den internationella framkanten när det gäller hållbarhet i alla delar av verksamheten. Hållbarhetsperspektiv integreras i våra utbildningar och under din grundutbildning har du också tre obligatoriska hållbarhetsdagar där du diskuterar utmaningar och lösningar med andra studenter, forskare, företag och organisationer.

Internationell studiemiljö

På Handelshögskolan finns det studenter och forskare från hela världen. I din utbildning lyfts internationella perspektiv och du har även goda möjligheter att läsa en utbytestermin på något av våra partneruniversitet.

Näringslivsanknytning

Ett nära samarbete med näringslivet är en självklarhet för oss. Faktum är att det var Göteborgs näringsliv som tog initiativ att starta Handelshögskolan för hundra år sedan. Genom hela din utbildning kommer du möta våra partners från näringsliv och samhälle. De kan till exempel dyka upp som gästföreläsare, när du ska skriva uppsats och så småningom kanske erbjuda dig ett jobb. Genom vår studentkår HHGS finns också många möjligheter att knyta kontakter med näringslivet, bland annat under deras årliga arbetsmarknadsmässor. 

Intervjuer

Är du nyfiken att höra mer om hur det är att studera ett visst program? Vad arbetar våra examinerade studenter med idag? Läs våra student- och alumnintervjuer