Göteborgs universitet
Bild
Tallrik med lunchmat
Foto: Karin Björk

Kost och logi

För att kunna arbeta eller studera bra behöver man få god och näringsriktig mat och sova skönt. På dessa sidor kan du läsa mer om våra faciliteter för kost och logi.

Boka möten på Tjärnölaboratoriet

Tjärnö marina laboratorium har mycket goda faciliteter för möten, konferenser och workshops med trevliga möteslokaler, logi, matsal och inte minst fantastiska omgivningar.

Exempel på några av våra mötespaket är:

Lunch till lunch

Lunch inklusive salladsbuffé och måltidsdryck vid ankomst, eftermiddagsfika med kaffe/te, juice och kaka samt en lättare middag på kvällen. Övernattning i enkel- eller dubbelrum samt frukostbuffé. Förmiddagskaffe med fralla samt lunch.

Heldag

Fika med fralla vid ankomst, lunch inklusive salladsbuffé och måltidsdryck samt eftermiddagsfika med kaka.

Vi erbjuder även tillägg såsom finare konferensmiddag, fruktfat, guidad visning av stationen eller exkursion med våra forskningsfartyg (i mån av plats).

Mer information: Konferens på Tjärnö

Kost 

Matsalen på Tjärnölaboratoriet är öppen måndag-fredag (utom vid storhelger). 

Häften med lunchkuponger finns att köpa i receptionen. Enstaka måltider betalas med kort eller Swish, i Receptionen eller Matsalen.

Måltider måste bokas senast kl. 10.30 på listan i Matsalen. Ange ev. specialmat. Läser du en kurs anmäler du detta till din kursledare.

Studerande på tillämpnings-, examens- och masterskurs liksom gästforskare kan förvara och laga mat i köket i förläggningarna.

Normala serveringstider:

  • 08.00-09.00: frukost
  • 12.00-13.00: lunch
  • 17.00-18.00: middag

Logi

Tid för incheckning är 15.00 och utcheckning senast 11.00. Lakan kan hyras i receptionen.

Det finns:

  • Möjlighet till tvätt och torkning
  • Lugn hörna i biblioteket, för att sitta och läsa eller skriva
  • Ett enklare gym och bastu

Alla gäster sköter själva städning av rummen (om man inte bokat och betalar för slutstädning).

Vita förläggningen

2 enkelrum (varav 1 handikappanpassat), 22 dubbelrum, 1 fyrbäddsrum. Gemensamt kök och samlingslokal. Alla rum i Vita förläggningen har dusch och toalett på rummet.

Röda förläggningen

15 dubbelrum (varav 2 där husdjur är tillåtna), 3 trebäddsrum. Gemensamt kök och samlingslokal. I Röda förläggningen finns toalett på rummet och delad dusch på nedervåningen.

Tjänstebostaden

2 lägenheter med tre bäddar i varje.

Affärer och fritid

Närmaste affär är Daftö Resort som vanligen har öppet april–september. Övriga tider av året är Strömstad det närmaste alternativet, med stort utbud av affärer, apotek, Systembolag m.m. Sommartid finns en kiosk på Saltö och vid Bofors Camping en liten butik med vissa basvaror. Det är gångavstånd till båda.

Allmänna kommunikationer

Till Tjärnö finns allmänna kommunikationer med Västtrafik. På Tjärnö går bussen mellan Strömstad och hållplatsen Tjärnölaboratoriet. Tidtabell för buss finns också i receptionen.

Bad och aktiviteter

Tjärnölaboratoriet är i beläget i vackra miljöer med stora möjligheter till utomhusaktiviteter. Intill finns naturreservatet Saltö med bland annat en härlig sandstrand som är långgrund och barnvänlig.

På Tjärnö finns också Svallhagen som är en mindre och inte så långgrund strand. Följ avtagsvägen åt höger mitt emot kyrkan så kommer du rätt. Även Bofors Camping har en fin strand, men den kan vara lite dyig på sina ställen. 

Kring Tjärnö finns möjligheter för klättring, vandring, kajakpaddling m.m. För mer information om aktiviteter, se Strömstad Infocenter.