Högskolepedagogik
Nu kan du som är lärare eller forskare på universitet och högskola, eller har en grundutbildning till exempel i form av en kandidatexamen, fördjupa din pedagogiska kompetens med en magisterexamen i högskolepedagogik.
Magisterexamen i högskolepedagogik
Kurserna i högskolepedagogik omfattar 60 högskolepoäng på distans och på halvfart, det vill säga två års studier. Kurser som ska ingå i en magisterexamen i högskolepedagogik är bland andra högskolepedagogik som vetenskapligt kunskapsfält, didaktiska perspektiv på lärande och undervisning i högre utbildning, lärande och undervisning i den digitaliserade högskolan samt lärande och undervisning i det globaliserade universitetet.
Inom ramen för de 60 poängen krävs 15 högskolepoäng i vetenskapliga metoder och en magisteruppsats på 15 högskolepoäng, båda kurser inom det högskolepedagogiska ämnesområdet som inte funnits tidigare.
Kurserna ges på engelska och vi välkomnar sökande från alla ämnesområden.
Kurser
-
Didaktiska perspektiv på lärande och undervisning i högre utbildning, 7,5 högskolepoäng
-
Högskolepedagogik som vetenskapligt kunskapsfält, 7,5 högskolepoäng
- Vetenskapliga metoder för högskolepedagogik, 15 högskolepoäng
-
Lärande och undervisning och digitalisering i högskolan, 7,5 högskolepoäng
-
Lärande och undervisning i det globaliserade universitetet, 7,5 högskolepoäng
Kurserna söks via antagning.se
Tillgodoräkning
Du som har läst kurser i högskolepedagogik, antingen vid PIL-enheten på Göteborgs universitet eller vid något annat lärosäte kan inkludera dessa i din examen om de inte redan använts i någon annan examen. Om kurserna inte är poänggivande (t.ex. PIL101, PIL102 och PIL103) kan du ansöka om att få dem tillgodoräknande som poäng inom huvudområdet högskolepedagogik.