Göteborgs universitet
Länkstig

Diagnostiskt prov – reell kompetens

Prövning av reell kompetens vid Institutionen för språk och litteraturer. Prövningen är öppen för dem som sökt en grundkurs vid Göteborgs universitet i något av språken engelska, franska, spanska eller tyska, men saknar den särskilda behörigheten i engelska 6, franska 3, spanska 3 eller tyska 3. 

Prövningen gäller endast för behörighet till institutionens egna grundkurser i ovan nämnda språk, inte för behörighet till ämneslärarprogrammet. Resultatet ger inte heller behörighet till grundkurs i ovan nämnda språk vid annat lärosäte.

Prövning i reell kompetens ges en gång på hösten och en gång på våren. Det finns inga begränsningar i antal gånger en student får skriva provet i reell kompetens.

Vid frågor, kontakta våra studievägledare för mer information.

Inför höstterminen 2024

Diagnostiskt prov i reell kompetens i Spanska, Franska, Tyska och Engelska.

Datum: 29 april
Tid: 12:00-15:00
Plats: Viktoriagatan 30

Sista dag att anmäla sig till provet inför höstens kursstart är den 15 april.

Kallelse till provet skickas ut efter sista anmälningsdag till alla som anmält sig.

 

Tentamen på annan ort

Om du vill skriva provet på annan ort ansöker du om det samtidigt som du skickar in din anmälan till provet via vårt formulär. Skrivplats (universitet/högskola, ambassad/konsulat, lärcenter/skola, Svenska skolan/Svenska kyrkan i utlandet) och tentavakt som är knuten till skrivplatsen får du själv ordna, eventuella kostnader får du själv betala. Allt skall vara klart senast den 15 april. 

Eventuella frågor kan mejlas till tentamensexpeditionen@sprak.gu.se