Julia Wanselius
Om Julia Wanselius
Julia Wanselius är doktorand i kostvetenskap vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap sedan september 2017.
Utbildningsbakgrund
Julia är utbildad och legitimerad dietist, med en dietistexamen från Göteborgs universitet. Hon har en medicine magisterexamen i klinisk nutrition från Göteborgs universitet, till hälften förvärvad vid Cornell University, NY, USA.
Avhandlingsarbetet
Avhandlingsarbetet syftar till att undersöka barns och ungdomars matvanor med fokus på grönsaks-, frukt- och sockerintag. Arbetet skrivs inom det institutionsgemensamma forskningsprojektet "How-to-Act?" samt inom Livsmedelsverkets nationella matvaneundersökning "Riksmaten ungdom".
Undervisning
Julia undervisar i näringslära och dietetik vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap.
-
Consumption of foods with the Keyhole front-of-pack nutrition label: potential impact on energy and nutrient intakes of Swedish
adolescents
Julia Wanselius, Christel Larsson, Christina Berg, V. Ohrvik, Anna-Karin Lindroos, Lauren Lissner
Public Health Nutrition - 2022 -
Procedure to Estimate Added and Free Sugars in Food Items from the Swedish Food Composition Database Used in the National Dietary Survey Riksmaten Adolescents
2016-17.
Julia Wanselius, Cecilia Axelsson, Lotta Moraeus, Christina Berg, Irene Mattisson, Christel Larsson
Nutrients - 2019 -
Fruit and vegetable intake of adolescents living in a Swedish multicultural
area
Julia Wanselius, Christina Berg, Christel Larsson
EGEA 2018. Nutrition & Health: from science to practice. 7-9 November, Lyon. - 2018