Julia Wanselius
Om Julia Wanselius
Julia Wanselius är doktorand i kostvetenskap vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap sedan september 2017.
Utbildningsbakgrund
Julia är utbildad och legitimerad dietist, med en dietistexamen från Göteborgs universitet. Hon har en medicine magisterexamen i klinisk nutrition från Göteborgs universitet, till hälften förvärvad vid Cornell University, NY, USA.
Avhandlingsarbetet
Avhandlingsarbetet syftar till att undersöka barns och ungdomars matvanor med fokus på grönsaks-, frukt- och sockerintag. Arbetet skrivs inom det institutionsgemensamma forskningsprojektet "How-to-Act?" samt inom Livsmedelsverkets nationella matvaneundersökning "Riksmaten ungdom".
Läs mer om forskningsprojektet "How-to-Act?"
Undervisning
Julia undervisar i näringslära och dietetik vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap.
-
Procedure to Estimate Added and Free Sugars in Food Items from the Swedish Food Composition Database Used in the National Dietary Survey Riksmaten Adolescents
2016-17.
Julia Wanselius, Cecilia Axelsson, Lotta Moraeus, Christina Berg, Irene Mattisson, Christel Larsson
Nutrients - 2019-01-01 -
Fruit and vegetable intake of adolescents living in a Swedish multicultural
area
Julia Wanselius, Christina Berg, Christel Larsson
EGEA 2018. Nutrition & Health: from science to practice. 7-9 November, Lyon. - 2018-01-01