Göteborgs universitet
Video (0:23)
Bli naturvetare
Bild

Bli naturvetare

Naturvetenskaplig kompetens behövs överallt. Hela vårt samhälle bygger på naturvetenskapliga framsteg, och som naturvetare gör du skillnad oavsett vilket yrke eller bransch du är i.

Våra utbildningar

Vi erbjuder treåriga kandidatprogram, det vill säga utbildningsprogram om 180 hp som ger en kandidatexamen. Programmen kräver inte någon tidigare högskoleutbildning, utan du är behörig att söka till dessa direkt efter gymnasiet. Behörighetskraven för varje enskilt program varierar, så kolla noga vad som gäller.

När du tagit din kandidatexamen kan du välja att gå ut i arbetslivet. Du har fått en god grund att stå på, men i många fall kräver arbetsgivaren att du har en djupare, mer specialiserad utbildning.

Ta en masterexamen

En sådan får du genom att läsa ett masterprogram, antingen här på Göteborgs universitet eller vid ett annat lärosäte. Våra masterprogram är tvååriga (120 hp) och ger dig en masterexamen (Master of Science). Undervisningen sker på engelska och du läser tillsammans med utländska studenter från hela världen.

Efter fem års studier har du fått en heltäckande utbildning som möter arbetsgivarnas krav. Därefter kan du söka dig till det privata näringslivet, till den offentliga sektorn eller kanske starta eget.

Våra utbildningsprogram

Video (0:55)
Läsa tre eller fem år?
Examen
  • 3 år (180 hp) ger en kandidatexamen (Bachelor of Science)
  • 5 år (300 hp) ger en masterexamen (Master of Science)

Kontakta våra studievägledare

Vill du veta mer om vilka möjligheter som finns? Kontakta våra studievägledare inom följande områden:

Bli doktorand

Är du intresserad av forskning, och funderar på att fortsätta dina studier efter din masterexamen?  Vi erbjuder forskarutbildning inom fem olika huvudområden.

Läs mer om vår forskarutbildning

Kvinnlig doktorand i labbmiljö
Foto: Anna-Lena Lundqvist