Göteborgs universitet
Länkstig

Populärvetenskapligt

Att nå ut med forskning till allmänheten är en viktig del av Förvaltningshögskolans verksamhet. Här hittar du några av våra populärvetenskapliga satsningar.

Utöver forskning och utbildning har universitetet i uppgift att dela med sig av kunskap till det omgivande samhället, även kallat den tredje uppgiften. Förutom att på olika sätt samverka med andra myndigheter och offentliga organisationer, arbetar Förvaltningshögskolan mycket med att popularisera vår forskning och göra den tillgänglig för en bredare allmänhet. Några exempel på detta är vår poddradio, våra återkommande seminarier samt årliga event såsom Förvaltningshögskolans dag. Flera av våra forskare förekommer också flitigt i såväl traditionell media som i sociala medier. På den här sidan har vi samlat några av våra populärvetenskapliga satsningar.

Vår poddradio

Förvaltningspodden

Förvaltningshögskolans poddradio tar upp både dagsaktuella och eviga frågeställningar, och behandlar allt som rör offentlig förvaltning. Du kan lyssna på podden här till höger, eller genom streamingtjänster som Spotify och iTunes.