Grafittivägg där det står Free speech i stora bokstäver.

Mänskliga rättigheter - globalt och lokalt

Vid Samhällsvetenskapliga fakulteten bedrivs tvärvetenskaplig forskning och utbildning inom mänskliga rättigheter utifrån flera olika perspektiv, så som politiska, etiska och juridiska. Våra forskningsprojekt och utbildningar undersöker mänskliga rättigheter på både den internationella arenan och i lokala sammanhang.

Samarbeta med oss

Vill du veta mer om vår forskning inom mänskliga rättigheter eller undersöka möjligheter till samarbete? Kontakta oss gärna!

Pernilla Nordqvist

Samordnare för MR-dagarna och doktorand vid institutionen för globala studier.
E-post: pernilla.nordqvist@gu.se

Foto: Julia Landers

Forskning

Vår forskning om mänskliga rättigheter berör till exempel företags ansvar för mänskliga rättigheter, urfolks och minoriteters rättigheter, genus, religionsfrihet, relationen mellan demokrati och mänskliga rättigheter, jämlik hälsa och visselblåsning.

Studera mänskliga rättigheter hos oss

Vi erbjuder utbildning i mänskliga rättigheter på avancerad nivå i fyra olika masterprogram. Läs mer om programmen och hitta kontaktuppgifter till programansvariga och studievägledare i länkarna här nedanför.