Göteborgs universitet
Bild
Tre matgäster äter mat vid ett bord, en fjärde ansluter
Foto: Johan Wingborg

Kost och logi

För dig som forskar eller studerar finns det möjlighet att bo och äta på stationen, oavsett om det är för en enstaka natt eller en längre tid.

Våra boenden

Alla som bor hos oss har tillgång till bastu, tvättmaskin och torkrum. Många av våra rum har skrivbord men det finns även läs- och arbetsplatser i vårt bibliotek som du som boende kan använda.

Huset sommarlaboratoriet på Kristineberg

Sommarlaboratoriet
Kristinebergs mest anrika byggnad. Här finns åtta rum: ett enkelrum, två dubbelrum, fyra trebäddsrum och ett fyrbäddsrum. Samtliga rum har egen toalett och det finns tillgång till delad dusch.

Mässen
Vår resturang som även erbjuder boenden på övervåningen. Här finns tolv dubbelrum med egen toalett, samt tillgång till gemensamt kök och samlingslokal. Tio av rummen har egen dusch, två av rummen har tillgång till delad dusch.

Annexet
Här finns sex mindre lägenheter med pentry: ett enkelrum, fyra dubbelrum och ett trebäddsrum. Samtliga lägenheter har egen toalett och dusch.

Huset prefekten på Kristineberg

Prefekten
I den här villan bor våra kandiat- och masterstudenter medan de arbetar med sina examensarbeten. Villan har två enkelrum och tre dubbelrum. De boende delar kök, vardagsrum, dusch och toalett.

In-/utcheckning

Incheckning
Tidigast kl. 14.00.

Utcheckning
Senast kl. 10.00.

Vår restaurang – Mässen

I Mässen serveras hemlagad mat fem dagar i veckan med utsikt över Gullmarsfjordens mynning. Här finns även en gemensam yta som kan användas på kvällar och helger.

Vi serverar frukost och lunch måndag-fredag, och middag serveras måndag-torsdag.

Det finns även ett välutrustat pentry som kan användas av boende på stationen som vill laga eller värma sin egen mat.

Omgivning

Kristineberg är i beläget i vackra miljöer med stora möjligheter till utomhusaktiviteter. I närheten finns fina stränder och badplatser, liksom möjligheter för klättring, vandring eller kajakpaddling. För mer information om aktiviteter se turistbyrån i Lysekil.

Närmaste affär är Tempo i Fiskebäckskil, ca 1.6 km promenad från centret. I Lysekil finns apotek, Systembolag och övriga affärer.

Allmänna kommunikationer

Du kan lätt ta dig till centret med kollektivtrafik. Bussarna till Kristineberg stannar i Fiskebäckskil och man får promenera sista biten. Det går även en passagerarfärja mellan Fiskebäckskil och Lysekil. Färje- och busstider hittar du på vasttrafik.se.