Image
Tre personer sitter i en park i en stad
Photo: Alexander Shapovalov_Mostphotos
Breadcrumb

Gyllene år i gröna städer – så skapas åldersvänliga utemiljöer i staden

Hållbarhet & miljö

Forskning visar att åldersvänliga och gröna utemiljöer i staden är viktigt för äldres hälsa, välmående och deltagande i samhället. Men på vilket sätt påverkas människor av grönska i staden? Vad är viktigt att ta hänsyn till när åldersvänliga utemiljöer ska planeras? Hur påverkas äldre av värmeböljor och går det att utforma staden för ett framtida varmare klimat?

Konferens
Date
22 Oct 2024
Time
13:00 - 16:30
Cost
Kostnadsfritt
Accessibility
Hörslinga finns i lokalen. Två platser för rullstolar/permobiler finns också i lokalen.

Good to know
Kostnadsfritt. Ingen anmälan krävs - först till kvarn gäller. Vi bjuder på enkel fika i pausen.
Organizer
Göteborgs universitet, Sahlgrenska akademien, Chalmers, SLU, Jönköpings universitet, Lunds universitet, Göteborgs stad, Umeå universitet

Programinnehåll

Under denna eftermiddag är du hjärtligt välkommen att lyssna till senaste forskningen inom området och sedan ställa dina frågor och funderingar till forskare, tjänstemän och politiker. Forskarna som medverkar kommer från flera olika universitet i Sverige och har genomfört studier om bland annat värme och hälsa, samt kvaliteter i fysisk utemiljö som främjar hälsa för äldre personer. De kommer att ge korta presentationer (15 minuter vardera) av intressanta forskningsresultat. Varje presentation följs av en kort frågestund från publiken.

Eftermiddagen avslutas med ett panelsamtal om hur äldre kan inkluderas i stadsplanering. Panelen kommer att bestå av representanter från akademi, praktik, branschorganisationer och pensionärsföreningar. 

För vem? 

Seminariet riktar sig framför allt till dig som är äldre (pensionärer), samt till politiker och tjänstemän, bransch- och intresseorganisationer för både äldre och bostads/samhällsplaneringsföretag. 

Program 

Programmet presenteras på denna hemsida i september 2024.   

Anmälan 

Ingen anmälan krävs. Först till kvarn gäller! 

Kostnad 

Kostnadsfritt.  

Arrangörer 

Konferensen är ett samarbete mellan Göteborgs universitet/Institutionen för vårdvetenskap och hälsa, Institutionen för geovetenskaper, Chalmers/Institutionen för Arkitektur och Samhällsbyggnadsteknik, Jönköping University/School of Health and Welfare, SLU, Umeå universitet och Göteborgs Stad.