Breadcrumb

Kurs i näverskörd: webbinarium

Hållbarhet & miljö
Kultur & språk
Naturvetenskap & IT

Hantverkslaboratoriet bjuder in till kurser i Skörd av näver i samarbete med länsstyrelserna i Dalarna, Gävleborg och Västernorrland. Den 19 april är det webbinarium där timmerman Anders Fransson, Solvarbo timring & Byggnadsvård AB berättar om sin metod för skörd av näver.

Seminarium,
Workshop
Date
19 Apr 2024
Time
10:00 - 10:45

Organizer
Hantverkslaboratoriet och länsstyrelserna i Dalarna, Gävleborg och Västernorrland

Det finns ett stort behov av näver inom byggnadsvårdssektorn vid omläggning av ved- och torvtak samt som fuktspärr mellan syll och grund. Utbudet är dock begränsat och därför behöver fler skogsägare och hantverkare börja skörda näver. Här får du chansen att lära dig bedöma när det är lämpligt att skörda näver samt tekniker för att skörda och lagra nävern.

Vi inleder med en kort digital presentation av timmerman Anders Fransson fredag 19 april, följt av praktiska kursdagar i Dalarna, Gävleborg och Västernorrland i juni månad (dessa har ett begränsat antal platser och kostar 800 kronor + moms, läs mer om kursdagarna här). Webbinariet är gratis och öppet för alla intresserade, men du måste anmäla dig.

Anmälan och kostnad

Du anmäler dig till genom att maila ditt namn till Henrik Larsson på Hantverkslaboratoriet: henrik.larsson@conservation.gu.se.

Filmer om näverskörd

Hantverkslaboratoriet har producerat filmer om näverskörd och läggning av nävertak: