Göteborgs universitet
Bild
Bild på Humanisten från Näckrosparken.
Foto: Jessica Oscarsson
Länkstig

Vår forskarutbildning

För att lösa framtidens utmaningar krävs djupa kunskaper förenat med en kreativ förmåga att tänka i nya banor. Utbildning på forskarnivå ger dig just de verktygen. Som doktorand vid humanistiska fakulteten arbetar du tillsammans med högkvalificerade forskare i tvärvetenskapliga och dynamiska forskningsmiljöer.

Vi erbjuder forskarutbildning inom ett stort antal ämnesområden som språk, kultur, historia och filosofi. Historiska liksom samtida perspektiv, men också jämförelser över tid och rum, kan utgöra fokus för avhandlings- och forskningsprojekt.

I centrum för forskningen står ofta kritisk reflektion kring människans historiska och kulturella språk, hur våra samhällen utvecklas och förändras samt hur vi förhåller oss till oss själva och andra. Som doktorand i humanistiska ämnen bidrar du till en förståelse av historien och vår samtid.

Våra forskarutbildningar syftar till att du ska bli en självständig forskare med god förmåga att förmedla kunskaper. Du blir redo för komplexa och kvalificerade arbetsuppgifter inom näringsliv, offentlig förvaltning, högskolor och universitet.