Image
Grafisk bild från eventets marknadsföring
Breadcrumb

UNFOLDING DREAMS - On building small communities

Kultur & språk
Utbildning & lärande

Nu är det äntligen dags för årets upplaga inom seminarieserien med fokus på design och landsbygdsutveckling! I år kombineras seminariet med en två-dagar design/build workshop. Varmt välkomna till en spännande helg i Dals Långed, Dalsland.

Seminarium,
Workshop
Date
7 Oct 2022 - 9 Oct 2022
Location
Folkets hus Mustadfors, Dals Långed

Moderatorer för eventet är Luka Jelusic och Eva-Johanna Isestig. 
Luka Jelusic är designer och landskapsarkitekt och arbetar som universitetsadjunkt på enheten för design och konsthantverk, HDK-Valand, Campus Steneby.
Eva-Johanna Isestig är inredningsarkitekt och barnkulturdesigner och arbetar som universitetsadjunkt på enheten för design, HDK-Valand.
Tillsammans arbetar Jelusic och Isestig med deltagande design och att bygga projekt och utforska nya metoder för produktion i nära samarbete med samhället.

 

SEMINARE: UNFOLDING DREAMS
Tid: fredag 7 oktober, kl 10-16
Plats: Folkets hus Mustadfors
Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt, ingen anmälan krävs. I samband med seminariet serveras lunch i form av vegetarisk soppa & bröd till självkostnadspris.

Om innehållet
Det blir fyra spännande föreläsare, däribland får vi höra om hur det har gått för projektet "Ett Allmänt Folkligt Vardagsrum" som genomförts på Mustadfors Folkets hus. Övriga tre föreläsare är:
Erika Henriksson, arkitekt och universitetsadjunkt på enheten för design, HDK-Valand, som kommer att föreläsa om ”Joining what already exist”
Espen Folgerø, arkitekt, docent vid Bergen Architecture School och medgrundare av OPAFORM, som kommer att föreläsa om “About Design/Build Bergen Architecture School”
Ana Jara, arkitekt och medgrundare av ARTÉRIA, vars föreläsning har namnet: “Architecture as an integral part of local development processes through the direct participation of communities”.

Seminariet kan även ses online: Till zoomlänk för seminariet

 

WORKSHOP I FOLKETS HUSUNFOLDING DREAMS – with the possible
Tid: lördag, 8 oktober kl 10:00 – söndag, 9 oktober kl 16:00 (övernattning ingår)
Plats: Folkets hus Mustadfors, Dals Långed
Kostnad: Kostnad för workshopen är 1500 SEK inklusive mat och boende. Deltagandet är helt kostnadsfritt för studenter och boende i Dals Långed.

Om innehållet i workshoppen
Föreläsarna från seminariet kommer i rollen som mentor tillsammans med en mixad grupp genomföra en design/build process och rumsligt utforskande i och utanför Folkets hus.

Vill du delta i denna workshop? Alla som är intresserad av att utveckla Dals Långed eller andra mindre ortervälkomnas! Även lokala eller andra verksamma konstnärer, designer och arkitekter är välkomna tillsammans med design-, konst-, och arkitekturstudenter. Alla som är intresserad av att prototypa (bygga och testa) hur en temporär installation kan stärka eller utveckla ett mindre samhälle för gemenskap och människors möjlighet att mötas, välkomnas också!

Vill du anmäla dig eller veta mer? Skriv epost till: folketsvardagsrum@gmail.com

Workshoppen genomförs på svenska och engelska och omfattar praktiskt arbete och idégenereringsarbete. Observera att det är begränsat antal deltagare, så vänta inte för länge för att vara säker på att få en plats!

Seminariet genomförs med stöd av:
Göteborgs Slöjdförening
Folkets hus & Parker
Göteborgs Universitet
Västra Götalandsregionen