Image
Grönalger
Photo: Kristoffer Stedt
Breadcrumb

Vetenskapsfestivalen: Sjömat – framtidens mat, 5-rätters smakmeny

Naturvetenskap & IT
Populärvetenskap

Är du nyfiken på sjögurkor, tångodling, fiskfoder, samodling och nya sjömatprodukter? Fyra forskare från Göteborgs universitet och 1 projektledare inom blå Bioekonomi från Innovatum Science Park berättar mer och svarar på dina frågor.

Föreläsning
Date
19 Apr 2024 - 20 Apr 2024
Location
Nordstan, Göteborg

Participants
Kristina Snuttan Sundell, SWEMARC & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Marica Andersson, SWEMARC & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Kristoffer Stedt, SWEMARC & Blå mat, Inst. för marina vetenskaper, Göteborgs universitet
Raneesha de Fonseka, SWEMARC & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Emelie Hennström, Innovatum Science Park
Ellen Schagerström, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Good to know
Ingen föranmälan krävs.

Fem spännande föredrag

Forskare serverar olika perspektiv på sjömat; samodling, vad äter en lax, alger och nya sjömatsprodukter.

Konferencier Kristina Snuttan Sundell inleder föreläsningstimman.

Läs mer om de separata programpunkterna på Vetenskapsfestivalens hemsida.

Sjögurkor havets dammsugare
What’s on a salmon’s plate?
Odla mera och flera!
Gröna åkrar blir blå
Den blå vågen