Bild
Odlade grönalger.
Foto: Kristoffer Stedt
Länkstig

Vetenskapsfestivalen: Sjömat – framtidens mat, 5-rätters smakmeny

Naturvetenskap & IT
Populärvetenskap

Är du nyfiken på sjögurkor, tångodling, fiskfoder, samodling och nya sjömatprodukter? Fyra forskare från Göteborgs universitet och 1 projektledare inom blå Bioekonomi från Innovatum Science Park berättar mer och svarar på dina frågor.

Föreläsning
Datum
19 apr 2024 - 20 apr 2024
Plats
Nordstan, Göteborg

Medverkande
Kristina Snuttan Sundell, SWEMARC & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Marica Andersson, SWEMARC & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Kristoffer Stedt, SWEMARC & Blå mat, Inst. för marina vetenskaper, Göteborgs universitet
Raneesha de Fonseka, SWEMARC & Blå mat, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Emelie Hennström, Innovatum Science Park
Ellen Schagerström, SWEMARC, Inst. för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Bra att veta
Ingen föranmälan krävs.

Fem spännande föredrag

Forskare serverar olika perspektiv på sjömat; samodling, vad äter en lax, alger och nya sjömatsprodukter.

Konferencier Kristina Snuttan Sundell inleder föreläsningstimman.

Läs mer om de separata programpunkterna på Vetenskapsfestivalens hemsida.

Sjögurkor havets dammsugare
What’s on a salmon’s plate?
Odla mera och flera!
Gröna åkrar blir blå
Den blå vågen