Göteborgs universitet
Bild
Orgelmanual
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Övningsundervisning i orgel

Som barn och ungdom har du chansen att lära dig spela orgel hos oss. Helt gratis!

Hur anmäler du dig?

Skicka ett mejl med ditt namn, ålder och om du har tidigare erfarenhet av att spela instrument till Lina Lindkvist. I ämnesraden skriver "Övningsundervisning i orgel." Allt som allt har vi plats för sex elever och först till kvarn gäller som princip! 
Sista anmälningsdag är 1 januari 2024.

Vilka får söka?

Vi vill att du har fyllt tio år och du får gärna haft pianoundervisning i något år. Du behöver också ha ett piano eller någon annan slags klaviatur hemma för att öva.

När börjar det?

torsdagen den 11 januari 2024 kl. 16.45 samlar vi elever och föräldrar på Högskolan för scen och musik, Eklandagatan 86 för en kort informationsträff. Entrédörren är låst, vänta utanför tills någon öppnar. och släpper in dig. Där bestämmer vi tid och lärare för dina lektioner, som kommer att äga rum på torsdagseftermiddagar från mitten av januari.

Hur går undervisningen till?

Som övningselev får du orgellektioner gratis av en student på kyrkomusikutbildningen under en termin. Det blir ungefär en lektion per vecka med uppehåll under lovveckor. Du förbinder dig att öva flitigt på dina uppgifter för att din lärare ska kunna se en utveckling. På vissa lektioner kan en lärare närvara för att ge handledning åt den student som är din lärare. Av samma anledning kan det hända att någon lektion videofilmas.