Göteborgs universitet
Bild
Orgelmanual
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Övningsundervisning i orgel

Som barn och ungdom har du chansen att lära dig spela orgel hos oss. Helt gratis!

Hur anmäler du dig?

Skicka ett mejl med ditt namn, ålder och om du har tidigare erfarenhet av att spela instrument till Lina Lindkvist. I ämnesraden skriver "Övningsundervisning i orgel." Allt som allt har vi plats för sex elever och först till kvarn gäller som princip! 
Sista anmälningsdag är 1 januari 2022.

Vilka får söka?

Vi vill att du har fyllt tio år och du får gärna haft pianoundervisning i något år. Du behöver också ha ett piano eller någon annan slags klaviatur hemma för att öva.

När börjar det?

trosdagen den 13 januari kl. 16.00 samlar vi elever och föräldrar på Högskolan för scen och musik (Fågelsången 1) för en kort informationsträff. Samling innanför huvudentrén. Där bestämmer vi din lektionstid och vilken lärare du får. Alla lektioner kommer att äga rum på torsdagseftermiddagar med start i mitten av januari.

Hur går undervisningen till?

Som övningselev får du orgellektioner av en kyrkomusikstudent under en termin. Det blir ungefär en lektion per vecka med uppehåll under lovveckor. Du förbinder dig att öva flitigt på dina uppgifter för att din lärare ska kunna se en utveckling. För att kunna ge handledning åt den student som är din lärare kommer eventuellt studentens lärare sitta med på några lektioner. Av samma anledning kan det också förekomma att någon lektion videofilmas.