Image
Futuristiskt motiv med glob som sjunker ned i hav
Breadcrumb

De fyra elementen Del II: Vatten - Aqua - H2O

Kultur & språk

En värld bestämd av ett fåtal urämnen - jord, vatten, eld och luft? Med idén om de fyra elementen förklarade antikens människa ett helt kosmos, styrt av gudarnas nyckfullhet. En kosmologisk väv som senare kom att separeras i sinnligt och andligt, fysiskt och metafysiskt.

Seminarium
Date
14 Sep 2021
Time
12:00 - 17:00
Location
Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21
Number of seats
Begränsat
Additional info
Jonsereds
herrgård

Good to know
Jonseredsseminarium
Organizer
Jonsereds herrgård, Högskolan för scen och musik och GU Journalen

Vatten att dricka, döpas i, njuta av, drunkna i, eller disciplinera med hjälp av badkar. Paraplyer, dammar och arkitektur i strandnära läge. I konst gestaltar människan sitt möte med vatten, och med dykardräkt gästar hon planetens undervattensvärld.

Översvämningar, tsunamis, smältande polarisar och förorenade hav hotar samtidigt den till 60 procent vattenbestående människan. Vad lockar och hotar med elementet vatten? Följ med på en vattenexkursion utifrån idéernas historia samt vetenskapens och konstens samtid.

Gert Wingårdh arkitekt
Martin Almqvist undervattensfotograf
Maria Friberg konstnär
Erland Lettevall utredare Havs- och vattenmyndigheten
Tobias Granmo och Daniel Berg/Duo Granmo Berg kammarmusiker och lektorer Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet

I samverkan med Högskolan för scen och musik samt GU Journalen, Göteborgs universitet

---

INBJUDNINGAR
Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat.

ÖNSKAR DU DELTA?
Är du som aktör intresserad och önskar att, i mån av plats, delta i seminariet? Maila ditt intresse till jonseredsherrgard@gu.se tillsammans med namn, organisation och din roll inom denna, samt vilken ingång du har till seminariets ämne.